Σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανέμων και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο). Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι απογευματινές καταιγίδες στα ορεινά και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (13-14/6) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη το καιρού θα είναι η εξασθένηση των βόρειων ανέμων και η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Κατά τα άλλα, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση μεμονωμένων όμβρων και καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια. Την Παρασκευή (15/6) και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο (16-17/6) ο καιρός θα είναι άστατος με όμβρους και καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12-6-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στην ορεινή Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Κρίμα που θα εξασθενήσει το βοριαδάκι, η μοναδική ανάσα δροσιάς το καλοκαιράκι. Κρατάει την υγρασία χαμηλά, διώχνει τα κουνούπια μακριά, κάνει και κρυστάλλινα τα νερά. Επειδή πάντα υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος ο ξηρός βοριάς βοηθάει και στην εξάπλωση μίας πυρκαγιάς. Για την ώρα, όμως, επανέφερε τη διαύγεια στη θάλασσα, όπου εκτός από τα κλασικά, μελανούρια, κακαρέλους, σαργούς, μουρμούρες, σάλπες, κέφαλους και μπαρμπούνια, φωτογράφισα και μία πιτσιρίκα στήρα. Αλλά και μία δράκαινα και στη φωτό διακρίνεται, μάλιστα, και το ραχιαίο της πτερύγιο που έχει και το αγκάθι με το δηλητήριο. Συνήθως δεν προκαλεί κάτι περισσότερο από πόνο, εκτός κι αν είναι κάποιος αλλεργικός. Και ο πιο συνηθισμένος τρόπος να τσιμπηθεί κανείς, είναι να πάει να ξαγκιστρώσει το ψάρι. Να, λοιπόν, ένα ακόμα επιχείρημα κατά του ψαρέματος.

    Στην κεντρική Μεσόγειο, εξάλλου, τσακώνεται με τη Μάλτα η Ιταλία, που δεν έδωσε άδεια ελλιμενισμού στο πλοίο Aquarius, που μεταφέρει 629 μετανάστες, όπως μεταδίδει το BBC. Η Ιταλία είναι η κύρια είσοδος για Αφρικανούς στην Ευρώπη, κι ενώ ένα δεύτερο πλοίο με εκατοντάδες διασωθέντες κατευθύνεται προς τα χωρικά της ύδατα, ο Matteo Salvini περνάει στην αντεπίθεση. O επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά υποστηρίζει ότι το Aquarius πρέπει να δέσει στη Μάλτα από την οποία απέχει 27 μίλια και όχι στην Ιταλία, που "θα πάψει να σκύβει το κεφάλι και να υπακούει και αυτή τη φορά θα φωνάξει όχι", όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Ανάμεσα στους 600 διασωθέντες είναι 123 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 11 ακόμα μικρότερα παιδιά (ηλικίες 13-17) και εφτά έγκυες. Οι περισσότεροι είναι εξαντλημένοι από την παραμονή για 20-30 ώρες στη θάλασσα, κοιμούνται και δεν έχουν μάθει ακόμα τι πρόκειται να τους συμβεί. Με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, στο κράτος στα χωρικά ύδατα του οποίου βρίσκεται το πλοίο, πρέπει να αποβιβαστούν οι μετανάστες, δηλαδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση ή, στη Σικελία ή, στη Μάλτα.

    Αυτό έχει προκαλέσει την αντιπαράθεση ανάμεσα στη Μάλτα και την Ιταλία, όπου τα δύο κόμματα που είναι στην κυβέρνηση επιμένουν ότι θα απελάσουν μισό εκατομμύριο μετανάστες χωρίς χαρτιά. Ο Salvini που έχει γίνει υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει ότι η Ιταλία δεν μπορεί να μετατραπεί σε προσφυγικός καταυλισμός της Ευρώπης και λέει όχι στο τράφικινγκ (διακίνηση ανθρώπων) και στην μπίζνα της παράνομης μετανάστευσης. Κατηγορεί επίσης τη Μάλτα ότι δεν υποδέχεται κανέναν μετανάστη, τη Γαλλία ότι επαναπροωθεί μετανάστες στα σύνορα και την Ισπανία ότι έχει εγκαταστήσει στρατό στα σύνορα.

    Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat είναι, ωστόσο, κάθετος ότι το πλοίο δεν θα δέσει σε λιμάνι της χώρας του και κατηγορεί την Ιταλία για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και για επικίνδυνους χειρισμούς στην υπόθεση.
    https://www.bbc.com/news/world-europe-44432056
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρα η οικονομικα ισχυρη Ελλαδα γινεται τοπος ασφαλης! για εκατονταδες χιλιαδες λαθρομεταναστες.wow που θα ελεγε ο πρωην.Ας προσδεθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάχιστοι είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, συγκριτικά με τον πληθυσμό της (500 εκ.). Συγκεκριμένα είναι περίπου 1 εκ. σε όλη την Ευρώπη, όταν ο μόνο ο Λίβανος φιλοξενεί 2 εκ. ανθρώπους από τη Συρία και η Ιορδανία εκατοντάδες χιλιάδες. Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι το μεταναστευτικό, αλλά ότι ουσιαστικά διοικείται από ημιπαράνομους θεσμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Eurogroup, ο ESM και μία χούφτα ψευτοτεχνοκράτες αποφασίζουν για τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Έχοντας καταστήσει τις εθνικές κυβερνήσεις διακοσμητικές.

      Το πρόβλημα είναι επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εμπλέκεται σε δεκάδες πολέμους ως ουρά των ΗΠΑ, μέσω του ΝΑΤΟ, πληρώνοντας και το ανάλογο κόστος. Τόσο με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες, όσο και με τους μετανάστες που θα συνεχίσουν να έρχονται για όσο συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική - αποκιοκρατική πολιτική Αμερικάνων και Ευρωπαίων που διαλύουν κράτη και λαούς. Αλλά επειδή οι πόλεμοι και το εμπόριο όπλων είναι τεράστια μπίζνα για τους ισχυρούς αυτού του κόσμου, όσοι απλοί πολίτες κι αν σκοτωθούν, θεωρούνται από την ελίτ παράπλευρες απώλειες στον βωμό του κέρδους.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    2. Αλλά μιας και το αντικείμενο του συγκεκριμένου μπλογκ είναι ο καιρός, πολλοί επιστήμονες ανησυχούν ότι η κλιματική αλλαγή θα αναγκάσει τις επόμενες δεκαετίες εκατομμύρια ανθρώπους να μεταναστεύσουν από περιοχές που θα είναι μη κατοικήσιμες πλέον.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή