Βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας, ασθενείς άνεμοι και απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά


Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη προκαλεί ανέμους δυτικών διευθύνσεων στη χώρα μας με μέγιστη ένταση 5 μποφόρ. Κατά τα λοιπά, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), οι συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 34 βαθμούς. Το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη (6-7/6) τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές ώρες βασικά στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Την Παρασκευή και το Σάββατο (8-9/6) η απογευματινή αστάθεια που οδηγεί στην εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων θα περιοριστεί σημαντικά και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα κεντρικά και τα νότια η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 37 βαθμούς.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5-6-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις στην Κρήτη και το Β. Αιγαίο. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα όμβρων στα βόρεια. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Παραιτήθηκε τελικά ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας μετά από συνάντηση που είχε σήμερα Δευτέρα με τον βασιλιά Αμπντουλάχ, όπως μεταδίδει το Reuters. Η κίνησή του αποσκοπούσε στην εκτόνωση της λαϊκής οργής για τις οικονομικές πολιτικές, οι οποίες προκάλεσαν και τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις τα τελευταία χρόνια στην Ιορδανία.
    https://www.reuters.com/article/us-jordan-protests-resignation/jordanian-pm-resigns-after-protests-official-source-idUSKCN1J01DK?il=0

    Στην Ελλάδα μετά από τρία μνημόνια και οκτώ χρόνια λιτότητας με εκατομμύρια άνεργους και εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες δεν είχαμε ούτε μία παραίτηση. Εδώ, βέβαια, ηγείται ο ίδιος άνθρωπος της ομοσπονδίας του μπάσκετ για σχεδόν μισό αιώνα. Καλά τα λέω ότι η Ελλάδα είναι μόνο για μπάνια. Ειδικά τώρα που σφίγγουν όπως φαίνεται και οι ζέστες και από τη στιγμή που και όσον αφορά την ποιότητα της θάλασσας (διαύγεια και θερμοκρασία νερών, όχι μεγάλα κύματα) είμαστε πρωταθλητές.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή