Ας ελπίσουμε ότι το ΠΣΚ ο καιρός δεν θα είναι ψηλά στη λίστα των θεμάτων των δελτίων ειδήσεων


Εκτεταμένο πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων με πολλά κέντρα αρχίζει να καλύπτει τη ΝΑ Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Με αυτό το δεδομένο, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της ιδιαίτερα στις περιοχές των βροχών. Το Σαββατοκύριακο (16-17/6), βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα και μάλιστα οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), χαλάζι ή και μεγάλης έντασης βροχοπτώσεις που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να προκαλέσουν αιφνίδιες πλημμύρες. Κατά τα άλλα, στα πελάγη οι άνεμοι θα φθάνουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η καιρική αστάθεια θα συνεχιστεί και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.


Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-6-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανές βροχές και καταιγίδες στο ΒΔ Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανές βροχές το απόγευμα-βράδυ. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

7 σχόλια:

  1. Mε καταιγίδες και πάνω από 5 beaufort νοτιά στήνεται "πολεμικό" σκηνικό στη δαντελένια ακρογιαλιά. Όσον αφορά τον πραγματικό πόλεμο, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που συνεδρίασε εκτάκτως μετά από ψήφισμα που έφεραν η Αλγερία, η Τουρκία και η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε με 120 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 45 αποχές την εκτεταμένη χρήση βίας από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει η Le Monde. Εξουσιοδότησε επίσης τον ΓΓ του ΟΗΕ Antonio Guterres να εγκαθιδρύσει έναν μηχανισμό διεθνούς προστασίας στα κατεχόμενα. Ένας τέτοιος μηχανισμός θα πρέπει, ωστόσο, να εγκριθεί και από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα του βέτο.

    Παρεμπιπτόντως, απορρίφθηκε μία τροπολογία των ΗΠΑ για να καταδικαστεί και η βία της Χαμάς, καθώς δεν ψηφίστηκε από τα 2/3 της ολομέλειας (62 υπέρ, 58 κατά, 42 απουσίες). Αλλά η συγκεκριμένη τροπολογία έλυσε τα χέρια πολλών κρατών - μελών που μπόρεσαν να ψηφίσουν τόσο κατά της Χαμάς, όσο και και υπέρ των Παλαιστινίων. Η Nikki Haley που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ επέκρινε το ψήφισμα που υιοθετήθηκε, ενώ ο αντιπρόσωπος του Ισραήλ Danny Danon καταδίκασε "τη σύμπλευση με μία τρομοκρατική οργάνωση". Μόνο η Αυστραλία, το Τόγκο και πέντε μικρά κρατίδια του Ειρηνικού τάχθηκαν στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ και κόντρα στο ψήφισμα των αραβικών κρατών. Η Γαλλία ήταν μία από τις 12 ευρωπαϊκές χώρες, που έδωσαν θετική ψήφο, όπως και η Ρωσία και η Ισπανία.

    Είναι η πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2018 που άρχισαν οι ταραχές στη Γάζα, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 120 Παλαιστινίους, που ο ΟΗΕ παρενέβη καταδικάζοντας το Ισραήλ, έστω και αν τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, όπως του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου υπάρχει και το δικαίωμα του βέτο. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι τα περισσότερα θύματα ήταν μαχητές της Χαμάς και άλλων οργανώσεων και ο Benjamin Netanyahu υπερθεματίζει, λέγοντας ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τους 120 νεκρούς και τους 3.700 τραυματίες. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποδίδει επίσης ευθύνες και στον Mahmoud Abbas, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, καταλογίζοντάς του ότι επιδείνωσε την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα με τη μείωση των δημόσιων υπαλλήλων και την άρνησή του να πληρώσει για το ηλεκτρικό ρεύμα το Ισραήλ.
    https://www.lemonde.fr/international/article/2018/06/14/a-une-large-majorite-l-onu-condamne-israel-pour-les-violences-a-gaza_5314519_3210.html

    H υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, δηλαδή, και το ίδιο ισχύει και εδώ για το μακεδονικό. Με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για μία συμφωνία στην οποία σύρθηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Και την αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάζει μία συμφωνία, την οποία θα ψήφιζε με χέρια και με πόδια, αν ήταν ακόμα στην εξουσία. Το ίδιο συνέβη, άλλωστε, και με τα μνημόνια (αφού με εξαίρεση το 2015 που το ψήφισαν όλοι), τα τελευταία 8 χρόνια η εκάστοτε αντιπολίτευση ήταν αντιμνημονιακή, αλλά όταν γινόταν κυβέρνηση εφάρμοζε κατά γράμμα τα μνημόνια.

    Κατ΄ εντολή των δανειστών, κυρίως Αμερικάνων και Γερμανών. Αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για όλα στην Ελλάδα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θίγεται ο πατριωτισμός κάποιων. Καλά το είχε πει κάποιος, μου διαφεύγει τώρα ποιος, ότι "ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων". Πατριωτισμός είναι επίσης να μην βρωμίζουμε τον τόπο μας, αφήνοντας σκουπίδια παντού, να μην οδηγούμε σαν τρελοί, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των άλλων και τη δική μας, να μην λειτουργούμε ανέντιμα, επιβαρύνοντας τους συνανθρώπους μας.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πολύ εύστοχο απόφθεγμα είναι του Βρετανού Σάμιουελ Τζόνσον

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σε όλους,μας τα μουσκεψε τώρα το απόγευμα,στο βολο,πηγαμε να δούμε την,ανηψια μου που είχε γιορτή στο παιδικό κ έπιασε ένα μπουρίνι,βραχηκαμε μέχρι το κόκαλο,ολα καλά τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνος από Θεσσαλονίκη/ιστορικό Κέντρο
    Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα νωρίτερα,σε αρκετές περιοχές έπεσε και χαλάζι, όχι στο κέντρο. Πάντως έπεσε πολύ νερό: 25mm ιστορικό κέντρο [meteothes.gr] 10mm Καλαμαριά 4mm Κορδελιό [meteo.gr]. Δεν ξέρω γιατί η βροχή "αγαπά" τόσο το ιστορικό κέντρο της πόλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αγαπητέ Δημήτρη ... είναι η φύση της διαταραχής τέτοια , μέσα στο κατακαλόκαιρο , που εκ των πραγμάτων θα πρέπει να περιμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο κόσμος απλά το μόνο που έχει να κάνει είναι να περιορίσει τις εξωτερικές εργασίες κατά τη διάρκεια των φαινομένων , όσο το δυνατόν πιο πολύ γίνεται.

    Με εκτίμηση , Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NW Pindos
    Όσοι είναι λάτρεις των βουνών και των καλοκαιρινών πεζοποριών σε μεγάλα υψόμετρα καλύτερα να αναστείλουν τις δραστηριότητες τους για το επόμενο τετραήμερο τουλάχιστον, και για μετά να λαμβάνουν προηγουμένως πρόγνωση καιρού. Ο καιρός πάνω από τα 1.300 μ. είναι απρόβλεπτος στις καλές του, πόσο μάλλον σε τέτοιες καταστάσεις (ξαφνικό κλείσιμο, κεραυνοί, καταιγίδες, έξαρση χειμάρων και προπαντός κεραυνοί, ). Οι χειμωνιάτικες κακοκαιρίες δεν έχουν καμία σχέση σε επικινδυνότητα από τις καλοκαιρινές κακοκαιρίες - ξεσπάσματα τέτοιου τύπου. Κατά τα άλλα θεωρώ ότι ανανεώνεται προς το καλύτερο η φύση (μετά τις ζέστες και τις υγρασίες) και φρεσκάρεται γενικότερα ενόψει καλοκαιριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχαμε αρκετό καιρό να διαβάσουμε νεα σου να γράφεις πιο συχνά.

      Διαγραφή