Σαββατοκύριακο με οροφή στη θερμοκρασία τους 37 βαθμούς και στην ένταση των ανέμων τα 7 μποφόρ


Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των βόρειων ανέμων με βασική ένταση στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι στο ΝΑ Αιγαίο, τη Θάλασσα Σάμου, τη Θάλασσα Κω –Ρόδου και το Καρπάθιο οι άνεμοι θα φθάνουν και τα 7 μποφόρ και αυτό ας το έχουν υπόψη τους οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, οι οποίοι το Σαββατοκύριακο θα δραστηριοποιηθούν στις προαναφερθείσες περιοχές. Κατά τα άλλα, δεν προβλέπονται βροχές και η ζέστη θα είναι πιο αισθητή στις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές, όπου η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 36 και πιθανώς τοπικά 37 βαθμούς. Με τις ίδιες καιρικές συνθήκες θα αρχίσει και η νέα εβδομάδα.
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου
 

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-7-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

7 σχόλια:

  1. Ζέστη είχε και σήμερα, αλλά ίσως να μου φαίνεται, επειδή είμαι πολλή ώρα μέσα σε αμάξι. Τουλάχιστον είχε μετά από καιρό και βοριά, κρυστάλλινα νερά και μερικά πλαστικά. Μάζεψα όσα μπορούσα σε μία διαδρομή περίπου 350 μέτρων, εμπνευσμένος από τα 350 μίλια (560 χιλιόμετρα που θα κολυμπήσει ο Lewis Pugh. Κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής της Αγγλίας από το νοτιοδυτικό άκρο της στην Κορνουάλη, μέχρι το νοτιοανατολικό στο Ντόβερ, μία απόσταση 350 μιλίων (560 χιλιομέτρων), σύμφωνα με το Skynews που καταγράφει το καθημερινό του ημερολόγιο. Σκοπεύει να τη διανύσει σε 50 μέρες, αλλά είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και πισωγυρίσματα. Ήδη από την πρώτη μέρα, που κολύμπησε 6 μίλια (9,8 χλμ.), δηλαδή, λιγότερο απ' ό,τι συνήθως, τον τσίμπησε μία τσούχτρα (τη δεύτερη μέρα διήνυσε 4,6 μίλια (7,6 χιλιόμετρα) και αυτή τη φορά μέδουσα τσίμπησε την κολυμβήτρια υποστήριξης Nicola Johnson), οπότε μνημόνευσε μία ατάκα του Μάικ Τάισον. "Όλοι έχουν ένα πλάνο, μέχρι να φάνε μία γροθιά στο πρόσωπο".

    To πλάνο του Lewis Pugh ήταν να κολυμπάει 10 χιλιόμετρα τη μέρα, αλλά όταν δέχτηκε το πρώτο τσίμπημα από μέδουσα, συνειδητοποίησε ότι αυτό το πλάνο δεν θα είναι κάτι σταθερό. "Ξέρω ότι θα με κάψει ο ήλιος, ότι θα παγώσω, ότι θα εξαντληθώ ψυχικά και σωματικά, κι αν οι παλίρροιες είναι αντίθετες και μας στέλνουν προς τα πίσω, αφού και το μισό πλήρωμα δεν έχει εμπειρία"; Και είναι μία επικίνδυνη ακτογραμμή, με τα πολλά ναυάγια να το αποδεικνύουν. Ο ίδιος δεν χάνει, πάντως, το κουράγιο του και αστειεύεται με το γεγονός ότι τη μέρα που άρχισε το εγχείρημά του επισκέφθηκε ο Donald Trump το Λονδίνο, με συνέπεια να αποσπαστεί η προσοχή των media από το μήνυμα που θέλει να περάσει.

    Και το μήνυμα του Lewis Pugh είναι ο λόγος που κολυμπάει μία τέτοια απόσταση, είναι για τους ωκεανούς που καταστρέφονται και χρειάζεται τολμηρή και γενναία δράση για να τους προστατέψουμε. Θα συναντήσει πολλές προκλήσεις μπροστά του. Αλλά όπως είχε πει και ο κάπτεν Webb ο πρώτος που διέσχισε το αγγλικό κανάλι, τίποτα μεγάλο δεν είναι εύκολο. Αυτό θα έχει στο μυαλό του και ο Pugh, φτάνοντας στα λευκά βράχια του Ντόβερ.
    https://news.sky.com/story/the-long-swim-lewis-pughs-daily-blog-11428024

    Ηρωική αναμφίβολα η προσπάθεια του Βρετανού κολυμβητή, όπως ήρωες είναι και οι δύο συμπατριώτες του δύτες John Volanthen και Rick Stanton, που συμμετείχαν στην επική διάσωση της Ταϊλάνδης, αν και οι ίδιοι υποστήριξαν το αντίθετο επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, όπως αναφέρει ο Guardian. Συγκεκριμένα, είχε ζητηθεί να τιμηθούν ο Jonh Volanthen και ο Rick Stanton, οι δύο δύτες που εντόπισαν τα παιδιά στο πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Χίθροου ο Volanthen μίλησε για την ανακούφιση που ένιωσε όταν είδε για πρώτη φορά τα παιδιά και τον προπονητή τους. "Ήμασταν πολύ χαρούμενοι και πολύ ανακουφισμένοι όταν είδαμε ότι όλοι ήταν ζωντανοί, αλλά την ίδια στιγμή καταλάβαμε ότι θα χρειαζόταν κάποιος χρόνος για να τους βγάλουμε έξω" δήλωσε ο Βρετανός δύτης.

    "Δεν είμαστε ήρωες, ό,τι κάνουμε είναι πολύ υπολογισμένο, ακριβώς το αντίθετο από το ηρωικό" ξεκαθάρισε ο ίδιος. Ο Volanthen απέτισε και φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Ταϊλανδό δύτη Saman Kuman, που πέθανε ενώ ενώ ανεφοδίαζε με οξυγόνο τα κάνιστρα κατά μήκος της υποβρύχιας διαδρομής, λέγοντας ότι ο θάνατός του άφησε μία πικρή γεύση σε μία κατά τα άλλα εξαιρετική επιχείρηση. O Volanthen, σύμβουλος σε εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών κοντά στα 40 από το Μπρίστολ και ο Stanton πρώην πυροσβέστης, περίπου 50 χρονών από το Κόβεντρι, βρήκαν τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους εννέα μέρες μετά την εξαφάνισή τους. Και οι 13 ήταν εκτός σπηλαίου μετά από 18 μέρες, που έμειναν συνολικά εγκλωβισμένοι στο σπήλαιο. Η διάσωση ήταν πολύ επικίνδυνη, διότι τα παιδιά ηλικίας 11 ως 16 ετών έπρεπε να κολυμπήσουν μέσα από στενά περάσματα, κι ενώ δεν είχαν καμία καταδυτική εμπειρία.
    https://www.theguardian.com/news/2018/jul/12/we-are-not-heroes-says-uk-diver-involved-in-thai-cave-rescue
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον τελικό τι βλέπεις Βαγγέλη; Εγώ πάντως υποστηρίζω Γαλλία και βλέπω Γαλλία.

      Διαγραφή
    2. Το ιδιο βλέπω και εγω Γιώργο.Σήμερα νωρίς το απόγευμα στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης όπου βρισκόμουν ειχε 35 βαθμούς και μέσα σε λιγότερο απο μια ωρα άρχισε να βρέχει( ψιλόβροχο)με αποτέλεσμα η δυσφορια να γινει έντονη και να μην μπορούμε ουτε καφε να πιούμε...Ούτε στα Γιάννενα δεν αλλάζει τοσο γρήγορα ο καιρός απο ηλιο σε βροχή και ξανα ήλιο.

      Διαγραφή
    3. Θα πω κάτι άλλο. Αν η επιστήμη παρασκεύαζε ένα υβρίδιο Μαΐου-Ιούλιου,θα ήταν αυτό...
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    4. Προτίμηση για τον νικητή του τελικού δεν έχω. Ας κερδίσει ο καλύτερος. Η λογική λέει Γαλλία, που έχει δείξει χαρακτήρα και ποιότητα στη διοργάνωση και έφερε υπό τον έλεγχό της όλα τα παιχνίδια, όμως, και η Κροατία έχει αρετές. Βασικά διαθέτει εξίσου ποιοτικό κέντρο με τους Γάλλους, απλά δεν έχει έναν M' Μπαμπέ πλάγια δεξιά, ενώ επιβίωσε από τρεις παρατάσεις. Ο προπονητής της Κροατίας είπε ότι έχουμε παίξει ένα ματς παραπάνω, ενώ η Le Monde έγραψε ότι οι Κροάτες έχουν διανύσει 732.909 χιλιόμετρα, έναντι 607.409 των Γάλλων. Μόνο το 2006 η Ιταλία (και το 1934, 1938), αλλά και το 1998 η Γαλλία είχαν πάρει το μουντιάλ παίζοντας περισσότερη ώρα απ' ό,τι ο αντίπαλός τους στον τελικό. Τα περισσότερα χιλιόμετρα (πάνω από 60 ανά αγώνα) έχουν διανύσει ο Μόντριτς, ο Ράκιτις και ο Πέρισιτς, για τον οποίο οι Κροάτες λένε ότι έχει πρόβλημα τραυματισμού.

      Μάλιστα, ένας γιατρός δήλωσε στην Parisien ότι οι τρεις μέρες που μεσολαβούν από τον ημιτελικό με την Αγγλία στον οποίο η Κροατία έκανε την πρώτη αλλαγή στο 95, μέχρι τον τελικό με την Γαλλία είναι το μίνιμουμ διάστημα για να μην μπει σε κίνδυνο η υγεία των παικτών της. Ο Σούμπασιτς (τερματοφύλακας) δήλωσε, πάντως, στη Le Monde ότι ξεχνούν την κούραση, που δεν θα επηρεάσει για παράδειγμα την ικανότητα του Μόντριτς να βγάλει μία μπαλιά. Αντίστοιχα τα περισσότερα χιλιόμετρα για τη Γαλλία έχει διανύσει ο Καντέ και με ένα ματς ουσιαστικά λιγότερο από τους Κροάτες. Η Le Monde είχε γράψει και πριν 2-3 μέρες που θα ήμασταν χωρίς τον Παβάρ, μνημονεύοντας τη γρήγορη ισοφάριση (2-2) στο ματς με την Αργεντινή, τη μοναδική φορά που έστω και για λίγο η Γαλλία είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

      Τέλος, για τους προληπτικούς ο διαιτητής είναι από την Αργεντινή, όπως και το 2006 στον τελικό Ιταλία - Γαλλία (1-1, 5-3 στα πέναλτι). Και τότε, όπως και τώρα είχε σφυρίξει στην πρεμιέρα, σε έναν προημιτελικό και στον τελικό. Επίσης και τότε η Γαλλία είχε νικήσει 1-0 στον ημιτελικό (την Πορτογαλία) και η Ιταλία στην παράταση (2-0 τη Γερμανία). Προσωπικά, δεν πιστεύω σε τέτοιες συμπτώσεις, άλλωστε, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Και ο τελικός είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Κατά μία έννοια, όμως, τα πάντα είναι χωρίς αύριο. Ακριβώς, όπως είχε γράψει κι εκείνος ο ψαράς στα Μάταλα. "Τοday is life, tomorrow never comes" (H ζωή είναι σήμερα, το αύριο δεν έρχεται ποτέ).
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σε όλους,γεια σου Λαμερα,δαγκωτο Γαλλια,καλο σαββατοκύριακο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κροατια φυσικα....
    και μαλιστα ας ελπισουμε να κερδισει στα πεναλντι για περισσοτερο αγωνια....

    ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή