Στα ανατολικά και νότια τα εντονότερα φαινόμενα

Το βαρομετρικό χαμηλό που το τελευταίο εικοσιτετράωρο επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες βρίσκεται Δ-ΝΔ της Πελοποννήσου, κινούμενο ανατολικά. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, όπου κατά τόπους οι μεγάλης εντάσεως βροχές είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Δεν αποκλείεται ακόμα οι ισχυρές καταιγίδες να συνοδεύονται από σίφωνες (ανεμοστρόβιλους), φαινόμενα ιδιαίτερα καταστροφικά σε μικρή κλίμακα. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (23-24/9) ο καιρός θα είναι και πάλι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως την Τετάρτη στο Αιγαίο. Οι άνεμοι, πάντως, θα πέσουν στα 4 μποφόρ. Την Παρασκευή και το Σάββατο (25-26/9) τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και οι άνεμοι θα παραμείνουν ασθενείς.  


Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και τη Δ. Στερεά το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου