Μπορείς να τα πεις και πρωτοβρόχια

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Τα παραπάνω φαινόμενα θα είναι έντονα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και πιθανώς τη Δ. Στερεά και τις δυτικές και βόρειες περιοχές της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ. Την Παρασκευή (11/9) ο καιρός θα είναι καλύτερος, αλλά δεν θα λείψουν οι βροχές και οι καταιγίδες που θα είναι τοπικές και μικρής διάρκειας. Παράλληλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σάββατο (12/9) πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν μόνο στη ΒΑ Ελλάδα και το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η βαθμιαία επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Οι βοριάδες θα συνεχιστούν και την Κυριακή (13/9) με βασική ένταση στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ.



Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στη Μακεδονία ισχυρές. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στα ΒΔ ισχυρές. Άνεμοι Α-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα στο ΝΔ Αιγαίο σε ΝΑ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Μικρή πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου