Μας τελειώνουν οι νοτιάδες

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) εκτεταμένο πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων με κέντρα στη ΒΑ Ελλάδα και το Β. Ιόνιο θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το Αιγαίο, τη Θράκη και τη Δ. Ελλάδα. Όμως, με την απομάκρυνση του συστήματος αυτού προς τα ανατολικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ και τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Α. Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Ο καιρός της Κυριακής (29/11) θα είναι γενικά βελτιωμένος, αλλά δεν θα λείψουν κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και το πρωί η ψύχρα θα είναι αισθητή κυρίως στα ηπειρωτικά. Τη Δευτέρα (30/11) τα βασικά χαρακτηριστικά το καιρού θα είναι η επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά. Ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από την Τρίτη ως την Παρασκευή (1-4/12) θα επικρατήσει στη χώρα σχετική καλοκαιρία.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

         
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-11-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες το πρωί στα ΒΑ. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στα νότια. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Α. Αιγαίο και τη νύχτα θα σταματήσουν. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 6 με 7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής νωρίς το πρωί. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου