Ενισχυμένοι νοτιάδες θα 'ρθουν, βροχές να δούμε πόσες θα 'ρθουν

Οι υψηλές πιέσεις που καλύπτουν την περιοχή μας θα διατηρήσουν και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) την καλοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμως, με την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών από τη ΒΔ Ευρώπη προς τη Δ. Μεσόγειο και τη δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στη Β. Ιταλία, η εικόνα του καιρού στην περιοχή μας θα αρχίσει να αλλάζει από τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Συγκεκριμένα, αναμένεται επικράτηση Ν-ΝΔ ανέμων και αύξηση της συννεφιάς κυρίως στα δυτικά. Η αλλαγή του καιρού θα γίνει περισσότερο αισθητή το Σαββατοκύριακο (21-22/11) με την ενίσχυση των νοτιάδων ως τα 8 μποφόρ (Β. Αιγαίο) και τις τοπικές βροχές κυρίως στις προσήνεμες στο ΝΔ ρεύμα περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή, με εξαίρεση τις Δ-ΒΔ περιοχές, όπου αναμένεται μικρή πτώση των μέγιστων τιμών της. Τη Δευτέρα (23/11) προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Η ένταση των ανέμων θα πέσει στα 4 με 6 μποφόρ.
    
       
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-11-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Πιθανές βροχές το βράδυ στα ΒΔ. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 22 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου