Τεράστιες καιρικές διαφορές μεταξύ ΒΔ και ΝΑ Ελλάδας

Σχεδόν στάσιμο βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο θα προκαλέσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη ΒΔ Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Δ. Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι μόνο στο Β. Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι σχετικά υψηλή στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Το Σαββατοκύριακο (10-11/9) ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με όμβρους και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (12-13/9) η αστάθεια θα συνεχιστεί κυρίως στο κορμό της χώρας (από τη Β. Πίνδο ως τη Ν. Πελοπόννησο). Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση 4 με 6  και ίσως τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.      


Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-9-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στο ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου