Καθεστώς καλοκαιριού με μικρές εφόδους του φθινοπώρου στη ΒΔ Ελλάδα

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σαββάτου) η χώρα μας θα καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές (εξαιρούνται τα ΒΔ), τους ασθενείς ανέμους (εξαιρούνται οι ΝΑ νησιωτικές περιοχές) και τις υψηλές για την εποχή μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Σημειώνεται, πάντως, ότι στο εσωτερικό τη ηπειρωτικής Ελλάδας οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι χαμηλές. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αρκετά μεγάλο το Ημερήσιο Θερμομετρικό Εύρος, γεγονός που παρατηρείται συχνά το φθινόπωρο. Την Κυριακή (18/9) τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Οι υψηλότερες τιμές (34-36οC) θα σημειωθούν στην Α. Στερεά και την  Α. Πελοπόννησο. Το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη (19-20/9) προβλέπεται μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι την Τρίτη σε Δ-ΒΔ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

  
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-9-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στην Ήπειρο και την περιοχή της Κέρκυρας. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις τα απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 και στα ΝΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Ο φετινος σεπτεμβριος θυμιζει καπως τον ακραια αστατο σεπτεμβριο του 2002, οπου σχεδον ολο το μηνα ειχαμε βροχες και εδω στην αττικη ειχαμε και πανω απο 200 χιλιοστα με τις μισες μερες του μηνα να ειναι βροχερες...πιθανον να δουμε παρομοιο αστατο προφιλ για το υπολοιπο του μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή