Την κατιούσα η θερμοκρασία

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις ανατολικότερες περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, θα επικρατήσουν δυτικών διευθύνσεων άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη (21-22/9) ο καιρός γενικά θα είναι άστατος με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως την Πέμπτη. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά του τρίτου δεκαημέρου του Σεπτέμβρη. Την Παρασκευή (23/9) οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού και στη χώρα θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα ανατολικά και τα βόρεια. Το Σαββατοκύριακο (24-25/9) μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα μας έλθει από τα Β-ΒΔ θα προκαλέσει τοπικές βροχές και με το πέρασμά της βοριάδες και ψύχρα.          

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


  Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016  




ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-9-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 και στο Ν. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων μικρής διάρκειας. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.


1 σχόλιο:

  1. Εμείς (Θεσσαλονίκη) τσιμπήσαμε χθες 21 χιλιοστάκια. Η Κρήτη, και το Νότιο Αιγαίο παίρνει τίποτε σήμερα; Ας μας απαντήσουν οι φίλοι μας εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή