Ο ζεστός Σεπτέμβρης του Βορρά

Αποκλίσεις της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη τον Σεπτέμβριο του 2016 σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία του συγκεκριμένου μήνα  της περιόδου 1981-2010. Πηγή: ERA-Interim, Credit: ECMWF, Copernicus Climate Change Service.
https://climate.copernicus.eu/resources/data-analysis/average-surface-air-temperature-analysis/monthly-maps/september-2016

Τον Σεπτέμβριο του 2016 οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από τις μέσες (κανονικές) θερμοκρασίες της περιόδου 1981-2010 στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Ο μήνας ήταν ιδιαίτερα ζεστός στη βόρεια Γερμανία και τις νότιες περιοχές της Σκανδιναβίας. Οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες από τις κανονικές στη νότια και δυτική Ρωσία. Δροσερός ήταν ο μήνας στη χώρα μας και τη Ν. Ιταλία. 

2 σχόλια:

  1. Αυτη η εμμονη του αντικυκλωνα με τις θερμες αεριες μαζες για την εποχη στη κεντροβορεια Ευρωπη εξηγει και το γεγονος οτι ειχαμε τοσο αστατο Σεπτεμβρη φετος με ακραιες κατα τοπους βροχες, ο καιρος κανει κυκλους, αλλες χρονιες τετοιο μηνα ειχαμε εμεις ζεστη και ανομβρια και στα δυτικα και βορεια της Ευρωπης βροχες και δροσιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oταν είναι κανονική η ψυχρότερη η Ελλάδα κ.Ζιακόπουλε οι αναφορές για θερμούς μήνες φεύγει στο εξωτερικό, ενώ όταν έχουν κρύο στην Ευρώπη, τότε θυμόμαστε τη ζέστη στην Ελλάδα. Αυτό μου κάνει πραγματικά εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή