Πέφτει η ένταση των βοριάδων και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα προκαλέσει πρόσκαιρες βροχές ή και τοπικές καταιγίδες στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Στην ανατολική και τη νότια χώρα κυρίαρχοι θα είναι και πάλι οι βοριάδες, αλλά με μειωμένη ένταση. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή. Την Πέμπτη (20/10) αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται από τις απογευματινές- βραδινές ώρες στη Δ. Ελλάδα. Οι άνεμοι (ΝΑ στο Ιόνιο και Β-ΒΑ στο Αιγαίο) δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή και το Σάββατο (21-22/10) βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν βασικά στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Περισσότερο συμπαγής θα είναι ο καιρός στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της.  

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-10-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στη Μακεδονία. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Β. Αιγαίο και τη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και το πρωί τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών βροχών της πρωινές-μεσημεριανές ώρες. Άνεμοι Α 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς.


4 σχόλια:

  1. Ειδαμε στα νοτιανατολικά τους βοριάδες μας και τις βροχές μας. Ευτυχως κράτησαν ελάχιστα γιατί θα είχαμε πλημμυρες...(ευγενης σαρκασμός απο ένα απογοητευμένο αγρότη) Σειρά τωνν δυτικών κεντρικών και βορείων γιατι πρεπει να υπάρχει και μια ισορροπία στη φύση...Αραγε ορισμένα μακροπρόθεσμα μοντέλα που βλέπουν επαναλαμβανόμενα και σε καθε τρεξιμο σχεδόν μηδενικό υετό στη νοτιανατολική Ελλάδα Για το Νοεμβρη Δεκέμβρη μηπως δεν ειναι τόσο υπερβολικά και απαισιόδοξα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλους. Πού ακριβώς έριξε αυτές τις βροχές παρακαλώ;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Σιμούλη πουθενά δεν τις έριξε αυτές τις βροχές, μάλιστα ουτε καν ψιχαλισε στις περισσότερες περιοχες παρα τη βαριά συννεφιά. Ολη μου η απαντηση ηταν σαρκαστική κατι που το επισημανα και στην παρενθεση. Ηταν μια μετρια ψυχρη εισβολή που δεν σεβάστηκε ουτε καν το λόγο που ήρθε και μας απασχόλησε τις προηγούμενες ημερες εμας τους νησιώτες του νοτιου αιγαιου. Συγγνωμη για την παρεξήγηση.

      Διαγραφή
    3. Παραξενεύτηκα κι εγώ. Πού τις είδε τις βροχές αυτός; Έτσι παθαίνουμε κι εμείς στη Θεσσαλονίκη το χειμώνα με τα χιόνια. Ξεροβάρδαρο και τίποτε άλλο. Υπομονή φίλε μου. Όσο για τα μακροπρόθεσμα, μη δίνεις σημασία.
      Χρήστος Σιμούλης,
      Δασοπόνος Δασαρχείου και Αγροφυλακής Θεσσαλονίκης.

      Διαγραφή