Τοπικές καταιγίδες, βαθμιαία επικράτηση ισχυρών Β-ΒΑ ανέμων και βουτιά της θερμοκρασίας

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως την Αδριατική κινείται Α-ΝΑ και θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη), με την απομάκρυνση του μετώπου από την περιοχή μας, οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα σταματήσουν σχεδόν παντού και θα επικρατήσουν ενισχυμένοι Β-ΒΑ άνεμοι. Όπως είναι φυσικό, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα ανατολικά και βόρεια θα είναι αισθητή. Την Πέμπτη (31/8), αν εξαιρέσουμε τη βόρεια Κρήτη όπου θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές, στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πελάγη 6 με 7 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή και το Σάββατο (1-2/9) προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι βόρειοι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. 

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-8-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΝΔ. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες στο Β-ΒΔ Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου