Στη Δ-ΒΔ Ελλάδα ο σημαντικότερος υετός


Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Τυρρηνική Θάλασσα, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, προκαλεί στην Ιταλία ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), το ψυχρό μέτωπο του συστήματος αυτού θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες και περιοχές της χώρας μας και κυρίως τη ΒΔ Ελλάδα. Παράλληλα, στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ΝΑ άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Την Παρασκευή (4/5) τοπικοί όμβροι αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο (5-6/5) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας. 

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3-5-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ΒΔ. Άνεμοι Α-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Πιθανές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανή βροχή νωρίς το πρωί κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

10 σχόλια:

  1. Καλησπερα σε όλους,εδω στο νησί έχουμε παρά πολλούς κεραυνούς,υπαρχουνε κ κάποια παραθαλάσσια χωριά τα οποία έχουνε πολύ σοβαρό πρόβλημα,εκτος από τις ζημιές στις ηλεκτρικές μας συσκευές,κ τις διακοπές ρεύματος,δυστηχως έχουμε χάσει πολλούς ανθρώπους απο κεραυνό,ειχα ένα συμμαθητή κ ο πρώτος του Ξαδερφος ψάρευε με τον πατέρα του,ητανε χειμώνας κ όχι κάποια άλλη εποχή οτν συνέβη το γεγονός,δυστηχως το παιδί κεραυνοβοληθηκε μπροστά στα μάτια του πατέρα του,μου έχουνε πει πολλές ιστορίες,φιλοι κ γνωστοί,ευτυχως μέχρι στιγμής κάτι προσωπικό δεν μου έχει τύχει,παντως τα περισσότερα τραγικά περιστατικά έχουνε συμβεί μέσα στη θάλασσα,καλο απόγευμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία μέρα μετά την Πρωτομαγιά, άδειοι οι (παραλιακοί) δρόμοι, σχεδόν άδεια και η δαντελένια ακρογιαλιά. Μόνο μερικά σκουπίδια ήταν σπαρμένα στη μεγάλη αμμουδιά. Πλαστικά πιατάκια, πηρούνια, ποτήρια, καλαμάκια, μία λερωμένη πάνα. Έκανα ένα "ντου" και τα μάζεψα, ενώ δεν κακίζω αυτούς που τα άφησαν, διότι δεν έχει κάδο στην παραλία, με συνέπεια οι λουόμενοι να δένουν μία μεγάλη σακούλα στο σίδερο της σκάλας και κάποτε αυτή ξεχειλίζει. Οπότε όσοι έρχονται από μακριά για μπάνιο, δεν μπορούν να ξέρουν πού έχει κάδους στους μέσα δρόμους στο Θυμάρι.

    Λυπηρά σε κάθε περίπτωση όλα αυτά, όπως λυπηρό είναι (μιας και είχαμε και την εργατική Πρωτομαγιά) και το ρεπορτάζ του Skynews για το ότι τριπλασιάστηκαν οι εταιρίες από το 2010 οι εταιρίες που δηλώνουν ότι αυξήθηκαν οι Βρετανοί, οι οποίοι πάνε άρρωστοι για δουλειά. Συγκεκριμένα, έρευνα μεταξύ 1.021 οργανισμών που αντιπροσωπεύουν 4,6 εκ. εργαζόμενους, έδειξε ότι το 86% του προσωπικού εμφανιζόταν στη δουλειά και όταν ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν 26%. Επίσης, μεγάλο μέρος του προσωπικού επιθυμεί να εργαστεί και όταν έχει άδεια, ενώ ρεκόρ σημειώνουν και οι υπερωρίες, χωρίς να είναι απαραίτητες.

    Όλα αυτά πλήττουν την οικονομία και την παραγωγικότητα της χώρας. Η Rachel Suff, που έκανε την έρευνα, υπογραμμίζει ότι "αν οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά, ενώ δεν είναι καλά, δεν θα είναι αποδοτικοί, δεν θα υπάρχει προστιθέμενη αξία από την εργασία τους, η κατάστασή τους μπορεί να επιδεινωθεί, αλλά και να κολλήσουν τους συναδέλφους τους". Οι μέρες που κάποιος απουσιάζει από τη δουλειά του λόγω ασθένειας έχουν μειωθεί σε ιστορικό χαμηλό από το 1993 που υπάρχουν αρχεία. Τέλος, μελέτη του Business School του Νότιγχαμ έδειξε ότι ο μέσος Βρετανός υπάλληλος πηγαίνει δύο βδομάδες το χρόνο άρρωστος στη δουλειά, με την επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις να είναι 4.000 στερλίνες ανά εργαζόμενο, μέσω της χαμένης παραγωγικότητας.
    https://news.sky.com/story/sickies-in-decline-as-increasing-number-of-staff-work-while-ill-study-finds-11355587
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πάλι δε θα πάρουν τίποτα δυστυχώς. Εκεί που το χρειάζονται το νερό περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι φαίνεται για εδώ Δευτέρα προς Τρίτη...Για να δούμε! Έχει πάντως να βρέξει στο νησί από το Πάσχα. Εν τω μεταξύ από το Πάσχα κ μετά πραγματικά νοιώθω ότι έχει μπει το καλοκαίρι για τα καλά. Οι παραλίες γεμάτες, τα ξενοδοχεία με ικανοποιητικές πληρότητας. Πραγματικά νοιώθω ότι φέτος το καλοκαίρι ήρθε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Όμως το ΣΚ που μας πέρασε σε κάποια χωριά είχαμε διακοπές στην υδροδότηση. Ο υδροφόρος ορίζοντας με τον τρόπο του διαμαρτύρεται για τις αλογιστες σπατάλες κ τη λειψυδρία των τελευταίων 2 μηνών. Μπορεί το Γενάρη κ το Φλεβάρη να είχαμε αρκετές βροχές κ ο ετήσιος υετος να βρίσκεται στα αξιοπρεπή σχετικα 250 χιλιοστά αυτη τη στιγμη στην πολη, όμως οταν οί 150,000 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού δεκαοπλασιαζονται από τον Απρίλη και μετά, νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε το πρόβλημα και το οτι φυσικά χρειαζόμαστε κι αλλες βροχές (σε συνδυασμό κ με μια πιο ορθολογική χρήση του δικτύου)

      Διαγραφή
  4. Υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών;..Εδώ Γελάμε η θερμοκρασία κάθε μέρα είναι μέχρι και 2 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές ακόμα και για τον Ιούνη!Χαρακτηρηστικό παράδειγμα σήμερα στη Bέροια που στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία νωρίς το μεσημέρι ήταν στους 32 βαθμούς.Δε συνηθίζω να χρησιμοποιώ τέτοιο ύφος αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εκφράσεις την αγανάκτησή σου για τη συγκεριμένη κατάσταση.
    Καλό βράδυ σε όλους τους αγνακτισμένους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιστροφή στην θερμοκρασιακή κανονικότητα υπόσχονται τα τελευταία τρεξίματα των καιρικών μοντέλων:
    http://old.wetterzentrale.de/pics/MS_2438_ens.png
    http://old.wetterzentrale.de/pics/MS_2438_ens.png

    Αν ρίξει και καμμιά βροχή, τότε θα διαβάσει επιτέλους και ο Βαγγέλης ο Σπανός ένα σχόλιό μου του τύπου "σήμερα ήταν μιά ωραία ημέρα" (επειδή αναρρωτήθηκε πότε επιτέλους θα το πω). Κι αν άργησα να το πω, ο καιρός ήταν αυτός που άργησε να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου βαγγελη,δυστηχως υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο ποσοστό που δεν έχει οικολογική παιδεία κ συνείδηση,τα βλέπω κ εδώ στο νησί,στεναχωριεμαι κ νευριαζω που βλέπω σορρους σκουπιδιών μέσα στα δάση μας,στα ποτάμια μας,κ στις παραλίες,ξεχασαμε κ τα αποτσιγαρα,ποσο τοξικά γίνονται που τα σβηνουνεκ πετάνε στις παραλίες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ εδώ μυτιληνη ένα από τα ίδια,απο κυριακη των βαιων δεν ξαναεβρεξε,για να δούμε...υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρόλο που σωστά λέει ο κ.Ζιακοπουλος ότι όλα είναι παιδιά μας,θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Γιώργο Λαμερα και θα αποκληρωνα άνετα και χωρίς "τυψεις"τον καύσωνα,οχι μονο γιατί δηλώνω "κρυολαγνος" "χιονακιας"(αν μπορώ να το πω έτσι),αλλα προπαντός γιατί κάθε θερμοκρασία πανω απο τους 30 είναι για μένα καύσωνας!!.Μπορει να φαίνεται λίγο υπερβολικό αλλα δεν την αντέχω την ζεστή με τίποτα.Οσο αναφορά την χιονοκαταιγιδα που είπε ο Θάνος,πολύ ευχαρίστως να τον φιλοξενούσα την επόμενη φορά που θα "ξαναρθει"στην περιοχή μου,αλλα πιστεύω ότι οσο σπάνια είναι η "εμφανιση"της,άλλο τόσο δύσκολη και η πρόβλεψη της.Ειναι όμως φανταστικό θέαμα και η τελευταία φορά που το έζησα ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα (21-12-2017).Καλο μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ωραίος βρε Χριστοδουλε...Και μόνο που το λες με συγκινεί όσο δεν φαντάζεσαι. Τυχερός που το βιώσεις αυτό το εκπληκτικό μετεωρολογικό φαινόμενο

      Διαγραφή