Άνοιξη vs Χειμώνας


Καταρράκτης στο Ηλιοχώρι και το γεφύρι του Κόκκορη στα Ζαγοροχώρια. 

Ο Δημήτρης Νάκος, που έστειλε τις φωτογραφίες, θέλει να μάθει την προτίμηση του Γιώργου Λαμέρα.   

14 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,καθε εποχή,εχει τις χαρές της,πανεμορφες κ οι δυο φωτογραφίες,σαν νησιώτης ψηφιζω το χιονισμένο γιοφύρι,απο την άποψη ότι σπανιζει το χιόνι σε μας,κ μου θυμιζει κ το χιόνια της αριαδνης.εχουμε κ εδώ κάποια γεφύρια δυστηχως όχι πολλά,τα οποία έχουνε ανακατασκευαστεί κ βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μεγάλο ερωτηματικό το τι θα προτιμήσει ο Λαμέρας γι αυτό και το αναμένουμε με ανυπομονησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν καταιγιδάκιας-καιρόφιλος-χιονόφιλος η δεύτερη με κερδίζει κατά κράτος,θα ήταν όμως πολύ άδικο να πώ ότι κ η πρώτη δεν είναι εξαίρετη.Φοβερές ομορφιές της φύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν μπορώ και εγω να διαλέξω σίγουρα θα προτιμήσω την πρώτη γιατί είναι πολύ όμορφα να κάνεις μπάνιο σε αυτό το τόσο ειδυλλιακό τοπίο,με τον καταρράκτη από πάνω να μας"σπάει"τα...αλατα!!Λοιπόν οπως διάβασα πριν λιγο σε ενα τοπικό σάιτ τον Αύγουστο του 2012 στο Ρέθυμνο έφτιαξαν ένα σουβλάκι μήκους 184 μέτρων και φυσικά μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες.Το εμαθαν οι Λειβαδιωτες και τα "πηραν"αγρια.Γι'αυτο αποφάσισαν να φτιάξουν ένα σουβλάκι κατά 16 μέτρα μεγαλύτερο(δηλ.200 μέτρων).Η ψησταριά "ΟΒΕΛΙΞ",σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λειβαδιάς στις 28-05-2018 θα προσπαθήσουν να πάρουν το αίμα τους πίσω.Αν τα καταφέρουν δεν ξέρω,Εγώ πάντως θα είμαι εκεί.Ενδιαφέρεται κανείς να ερθει να με...συνοδευσει μην πάω μόνος μου;!Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έριξε εδώ στο Σχηματάρι από τις 12:10 έως τώρα δεν φαντάζεσται.Ενα απίστευτο χαρμάνι ισχυρής βροχής και χαλαζιου μέσα σε μισή ώρα μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρακαλείσθε, είναι εύκολο να μάθουμε έστω και τις επόμενες μέρες πόσα χιλιοστά βροχής έριξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης..αυτό που έγινε σήμερα, δεν το έχω ξαναδεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλύτερη σημασία έχουν οι εντάσεις της βροχής, δηλαδή τα χιλιοστά που έπεσαν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (10λεπτο, 20λεπτο, ώρα).

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε όλους/ες.

      Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό του ΕΑΑ στην Καλαμαριά (δείτε http://penteli.meteo.gr/stations/thessaloniki/) στις 12:51 σήμερα ο ρυθμός βροχής (ραγδαιότητα) ήταν 101mm/h !!! Όντως τεράστιο μέγεθος.

      Και αναφορικά με τις φωτό, είναι απλά και οι δύο υπέροχες και είναι λάθος να... τσιτώνουμε τον κάθε χιονόφιλο (ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγομαι) με τέτοια (καιρο)διλήμματα.

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
    3. Όπως με πληροφόρησαν μόλις τώρα, ο μετεωρολογικός σταθός του ΕΑΑ στο Επταπύργιο κατέγραψε 72 χιλιοστά σε λιγότερο από μία ώρα με μέγιστη ένταση δεκαλέπτου 30 χλιοστά. Παράλληλα, ο μετεωρολογικός σταθμός του φίλου Θανάση Τσιουκανάρα στο κέντρο της πόλης κατέγραψε περίπου για τα ίδια χρονικά διαστήματα εντάσεις 63 και 25 χιλιοστών αντίστοιχα.
      Οι παραπάνω εντάσεις θεωρούνται πολύ μεγάλες.

      Διαγραφή
  8. Στην διάρκεια των πέντε χρόνων που έζησα στην Θεσσαλονίκη(1996-2001) δεν θυμάμαι να είχε συμβεί κατι τέτοιο που συνέβη σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού ο φίλος Δημήτρης (και εξαίρετος φωτογράφος) μου κάνει την τιμή να ενδιαφέρεται για την προσωπική μου προτίμηση, έχω να πω οτι, από άποψη αισθητικής προτιμώ την πρώτη φωτογραφία. Και η αισθητική είναι μεγάλη υπόθεση, μην ξεχνάμε οτι ο σπουδαίος γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε είχε διακηρύξει οτι "η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος". Από την άλλη μεριά όμως, και από ιδεολογική σκοπιά, (εφόσον είμαι πάνω απ΄όλα ...στρατευμένος, ακραίος σταλινικός κρυο-χιονόφιλος) επιλέγω ασυζητητί την δεύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψηφίζω Γιώργο Λαμέρα με το χέρι στη καρδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή