Στη Χαλκιδική και το Β. Αιγαίο οι ισχυρότερες καταιγίδες

Το βαρομετρικό χαμηλό, που επηρεάζει την κεντρική και κυρίως τη βόρεια Ελλάδα, στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) θα κινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα με αποτέλεσμα οι όμβροι και οι καταιγίδες σταδιακά να περιοριστούν στις ανατολικά της Θεσσαλονίκης περιοχές και στα νησιά του Β. Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι ελάχιστες τιμές της, όμως, θα είναι χαμηλές ιδιαίτερα στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Την Κυριακή (3/8), μόνο στη βόρεια ορεινή Ελλάδα είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα. Οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Η νέα εβδομάδα θα είναι γενικά ζεστή με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να κυμαίνονται στις περισσότερες περιοχές μεταξύ 35 και 37οC. Κατά τα άλλα, η βασική ένταση των βόρειων ανέμων θα είναι τα 5 με 6 μποφόρ και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία (κυρίως στα ορεινά).

Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα, φίλοι μου

Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2-8-2014
Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στις ανατολικότερες περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με όμβρους και καταιγίδες στο Β. Αιγαίο. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Όμβροι και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΑ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου