Στον αστερισμό των καταιγίδων

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική κινείται νοτιοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), σε συνδυασμό με τη θερμική αστάθεια, θα επηρεάσει την ηπειρωτική Ελλάδα με όμβρους και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς. Την Πέμπτη (7/8), όμβροι και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν όχι μόνο στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιά του ανατολικού και του βόρειου Αιγαίου. Παράλληλα, οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η δροσιά θα είναι αισθητή ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Την Παρασκευή (8/8), η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στη Β-ΒΔ Ελλάδα και οι βόρειοι άνεμοι θα φθάνουν στο Ιόνιο τα 4 και στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σαββατοκύριακο (9-10/8), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας.       


Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα.   Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου