Καιρός του -μέτριας έντασης- μελτεμιού

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) οι συγκεκριμένοι βοριάδες δεν θα δημιουργήσουν, βέβαια, προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια, αλλά θα επαναφέρουν τη θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Όπως είναι φυσικό, η δροσιά θα είναι πιο αισθητή στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές. Κατά τα άλλα, οι πιθανότητες για την εκδήλωση τοπικών όμβρων ή καταιγίδων είναι περιορισμένες. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (27-28/8) η ζέστη θα επιστρέψει στην περιοχή μας, αλλά όχι με την ένταση του καύσωνα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς. Την Παρασκευή και το Σάββατο (29-30/8) με το φρεσκάρισμα του μελτεμιού στην ανατολική Ελλάδα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 3 με 4 βαθμούς.


Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
 Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στην Α. Θεσσαλία- Β. Σποράδες και την Α. Στερεά-Β. Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου