Αυγουστιάτικη η Κυριακή και φθινοπωρινή η νέα εβδομάδα

Δεν θα αλλάξει σημαντικά ο καιρός στη χώρα το νέο εικοσιτετράωρο (Κυριακή). Τα βασικά χαρακτηριστικά του θα είναι: στα ανατολικά τα μελτέμια και η δροσιά και στα δυτικά οι ασθενείς άνεμοι και η σχετική ζέστη. Πέρα από αυτό, στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία  δεν αποκλείεται το απόγευμα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας. Το αίτιό της θα είναι μια οργανωμένη ατμοσφαιρική διαταραχή (βαρομετρικό χαμηλό) που θα μας έλθει από τα βορειοδυτικά. Το συγκεκριμένο χαμηλό, που θα αρχίσει να επηρεάζει ουσιαστικά τις Δ-ΒΔ περιοχές της χώρας από το βράδυ της Δευτέρας (1/9), θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη (2-3/9) βασικά στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Τονίζεται ότι σε τοπικό επίπεδο ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων είναι αρκετά μεγάλος.


Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι Β 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου