Στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία το περισσότερο νερό

Βαρομετρικά χαμηλά στην Αδριατική και την περιοχή μας κινούνται ανατολικά, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν τα Β. Βαλκάνια. Με αυτό το δεδομένο, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, την Α. Θεσσαλία - Β. Σποράδες και τη Β. Εύβοια τις πρωινές ώρες. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα φθάσουν τα 6 μποφόρ (ανατολικά και νότια πελάγη) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην κεντρική και κυρίως στη Β. Ελλάδα. Την Παρασκευή (9/10), ο καιρός θα είναι καλύτερος, αλλά δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Το Σαββατοκύριακο (10-11/10), ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, που θα κινηθεί από την Τυνησία προς τα ΒΔ Βαλκάνια μέσω της Ιταλίας, θα επηρεάσει και τη χώρα μας με πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις Ν-ΝΑ ανέμους και ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.


Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στη Μακεδονία το πρωί ισχυρές. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βελτιωμένος καιρός. Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ΒΔ Αιγαίο και τις Κυκλάδες. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως το πρωί στα βόρεια. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

 Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι Α 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 20 βαθμούς.

1 σχόλιο: