Εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα στη δυτική και τη βόρεια Ευρώπη

Βαρομετρικό χαμηλό, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, προκαλεί ισχυρές καταιγίδες τη Δ. Ευρώπη, ενώ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως εισβάλλουν στη Β-ΒΑ Ευρώπη. Οι υπόλοιπες περιοχές της ηπείρου μας καλύπτονται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι γενικά ήπιος. Στη χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα περάσει με παροδικές βροχές στη ΒΑ Ελλάδα και ΒΔ ανέμους οι οποίοι στα νότια πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Την Τετάρτη (7/10) ένα χαμηλό που θα μας έλθει από τα Δ-ΒΔ θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές, αρχής γενομένης από τη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια. Την Πέμπτη (8/10) οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα και θα εξασθενήσουν.         

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στο Ν. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στις ανατολικότερες περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες στο Β-ΒΑ Αιγαίο και πιθανώς το πρωί στα νότια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου