Παρατεταμένη φθινοπωρινή κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ρουμανία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως τη Ν. Αδριατική, κινείται ανατολικά. Το μέτωπο αυτό στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) θα επηρεάσει τη Β. Ελλάδα με τοπικές βροχές και καταιγίδες και με το πέρασμά του θα στρέψει εκεί τους ανέμους σε βοριάδες με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. Ένα άλλο χαμηλό κινείται από την κεντρική Μεσόγειο προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Με βάση όλες τις ενδείξεις, το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (22-23/10) θα πέσει πολύ νερό στη χώρα με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Το Σαββατοκύριακο (24-25/10) τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και στη χώρα θα επικρατήσουν βοριάδες με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας σε όλες τις περιοχές.   


Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Ν-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Πιθανότητα καταιγίδων. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 19 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου