Τριήμερο κρύου, βοριάδων και τοπικών χιονοπτώσεων

Ψυχρό μέτωπο κινείται γρήγορα από βορρά προς νότο και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει τον καιρό των περισσότερων περιοχών της χώρας με ισχυρούς Β-ΒΑ ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και σταδιακά και στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Η τελευταία μέρα του χρόνου θα περάσει με πολύ κρύο, ΒΑ ανέμους 6 με 8 μποφόρ και χιονοπτώσεις, οι οποίες τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Την Πρωτοχρονιά χιονοπτώσεις ή χιονόνερο (νότια παραθαλάσσια) θα σημειωθούν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, αλλά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά, μικρής διάρκειας και κατά κανόνα ασθενή. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.   


Σχόλια-Διευκρινίσεις:

1. Μικρό καλάθι για τη διάρκεια και την ένταση των χιονοπτώσεων στην Αθήνα.  

2. Ζήτημα να δει έστω και μερικές νιφάδες ο …πλάτανος της Κόνιτσας. 

3. Έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με την μετά την Πρωτοχρονιά εξέλιξη του καιρού. Η αλλαγή είναι σχεδόν σίγουρη, αλλά για το πόσο και το που θα χιονίσει δεν είναι δυνατόν από τώρα να βγάλουμε συμπεράσματα, Αφήστε που μια τέτοια ενέργεια δείχνει ...έλλειψη σεβασμού προς το χιονιά που προηγείται.


Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και σταδιακά και στα πεδινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 8 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΝΔ. Λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά το βράδυ. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και σταδιακά και στα πεδινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές στο Β-ΒΔ Αιγαίο και το βράδυ στη ΒΔ Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και το βράδυ στα πεδινά. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και σταδιακά και στα πεδινά. Άνεμοι Α 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς.


3 σχόλια:

  1. Όπου "Πλάτανος της Κόνιτσας" = η δυτική πλευρά της Πίνδου. Ας καθίσουμε λοιπόν αναπαυτικά στις ραχούλες με υψόμετρα 600 έως 1200 μέτρα (πχ Βορειοδυτική Ευρυτανία) και ας απολαύσουμε στην τηλεόραση το χιόνι που θα πέφτει στις παραλίες του Βόλου με μηδέν υψόμετρο. Ας όψεται η κλιματική αλλαγή, γιατί τέτοιο φαρμάκι δεν αντέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα! Από Παλαίκαστρο Ανατολική Κρήτη! Δεν βγήκε ο αέρας ,,,,μα καθόλου σήμερα!!!!
    Δεν ξεπέρασε 4.5bf! Μήπως κάτι σημαίνει αυτό????

    ΑπάντησηΔιαγραφή