Στην Α-ΒΑ Ελλάδα τα μεγαλύτερα ποσά υετού

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει αρχικά τη Δ. Ελλάδα και σταδιακά την υπόλοιπη χώρα. Σε πρώτη φάση τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες και οι νοτιάδες, αλλά την Παρασκευή (5/2) η εικόνα θα αλλάξει, καθώς οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν βοριάδες και θα πέσει η θερμοκρασία. Τα χιόνια αρχικά θα περιοριστούν στα ορεινά, αλλά με την πτώση της θερμοκρασίας θα κατεβούν και στα ημιορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ποσά υετού θα σημειωθούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Το Σάββατο (6/2) οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις και θα κάνει κρύο σε όλη τη χώρα. Την Κυριακή (7/2) αναμένεται βελτίωση του καιρού σε όλες τις περιοχές, αλλά η παγωνιά την νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι παρούσα.       


Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και χιόνια (ορεινά) τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ Δ-ΒΔ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με βροχές τη νύχτα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ και τη νύχτα ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

3 σχόλια:

  1. Ας δουμε καμια καλη καταιγιδα εδω αττικη να χορτασει νερο η γη και μετα βλεπουμε για τα υπολοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψήνεται καινούργια θερμή εισβολή εκεί προς 12 με 14 του μήνα και μετά... ή όλα η τίποτα! Ό,τι κάνει (για κάτι δυνατό μιλάμε) θα το δούμε ως τα μέσα του Μάρτη. Τα ψωμιά του χειμώνα λιγοστεύουν.

      Διαγραφή
  2. Συγνώμη και πως γνωρίζετε εσείς ότι θα έρθει καινούρια θερμή εισβολή?Δε θα ήταβ σ'ωφρον να περιμένουμε καθώς τα μοντέλα καιρού διαρκώς μεταβάλλονται?Την τωρινή ψυχρή εισβολή την είχε προβλέψει κανείς?Για τον καιρό και τη φύση μιλάμε ας μην είμαστε βιαστικοί.Εχουμε ολόκληρο φλεβάρη γιατι τονξεγράφετε από τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή