«Αρνάκι» σχεδόν από την αρχή ως το τέλος του ο Φλεβάρης!

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Αδριατική κινείται ανατολικά και η χώρα βαθμιαία θα καλυφθεί από τις υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου. Με αυτές τις συνθήκες, ο καιρός στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) θα είναι σχετικά καλός με λίγες πρόσκαιρες βροχές στις Α-ΒΑ περιοχές. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και στις περισσότερες περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 17 ως 19 βαθμούς. Την Κυριακή (28/2) το βασικό στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση νοτιάδων, οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν ως τα 8 μποφόρ (Ιόνιο). Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή και οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας.  Τη Δευτέρα (29/2) δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, αλλά το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη (1-2/3) οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς με συνέπεια την βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και την απομάκρυνση της σκόνης από την περιοχή μας. Πέρα από αυτά, θα σημειωθούν και βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο.      
    
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά Ν 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου