Ο καιρός των …Βεδουίνων

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη Ν-ΝΑ Ευρώπη με τις χαμηλές πιέσεις στη Δ. Μεσόγειο και την Τυνησία και τις υψηλές πιέσεις στην Τουρκία προκαλεί στην περιοχή μας Ν-ΝΑ ανέμους εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Η εικόνα αυτή δεν θα αλλάξει σημαντικά ως την Πέμπτη (18/2) και ως τότε τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι τοπικές ομίχλες το πρωί και η αυξημένη συγκέντρωση βορειοαφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Κάποιες αλλαγές θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή (19/2), καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ και θα υποχωρήσουν λίγο οι υψηλές θερμοκρασίες. Κατά τα άλλα, την Πέμπτη και νωρίς το πρωί της Παρασκευής θα σημειωθούν τοπικές βροχές (λασποβροχές) μικρής διάρκειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το Σάββατο (20/2) προβλέπεται ηλιοφάνεια και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.   

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές ομίχλες το πρωί.. Άνεμοι ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου