Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και των 40αριών

Εντείνεται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Ο καύσωνας, που για μέσα Ιουνίου έχει αξιοσημείωτη διάρκεια και ένταση, θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού του τριημέρου Σάββατο - Δευτέρα (18-20/6). Εκτιμάται ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές θα κυμανθούν από 40 ως 42 βαθμούς, αλλά στα νησιά δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς. Καλύτερη θα είναι η εικόνα του καιρού στο Αιγαίο και τις ανατολικότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, όπου θα υπάρχει βόρειο ρεύμα εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι τις μεσημεριανές-απογευματινές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως στα ορεινά η δομή της ατμόσφαιρας θα γίνεται ασταθής με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένων  όμβρων ή και καταιγίδων. Το τριήμερο Τρίτη - Πέμπτη (21-23/6) θα επικρατήσουν στη χώρα και κυρίως στην ανατολική Ελλάδα Β-ΒΑ άνεμοι (μελτέμια) εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Με την εξέλιξη αυτή ο καύσωνας στα ανατολικά θα υποχωρήσει (μέγιστες θερμοκρασίες 35 με 37 βαθμοί), αλλά στα δυτικά η ζέστη θα είναι αισθητή (μέγιστες θερμοκρασίες 37 με 39 βαθμοί).


Καλό τριήμερο και προσοχή στον ήλιο, φίλοι μου


Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 39 και πιθανώς τοπικά 40 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 41 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 42 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 41 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 38 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου