Επί σκηνής και οι βοριάδες

Η χώρα αρχίζει να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα, όπου οι συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων το απόγευμα. Το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή (8-19/6) ο καιρός θα παραμείνει άστατος με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως τα απογεύματα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στο Ιόνιο 2 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο (11-12/6) οι συνθήκες θα είναι λιγότερο ευνοϊκές για την εκδήλωση όμβρων ή καταιγίδων και μάλιστα την Κυριακή τα φαινόμενα αυτά θα περιοριστούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.  
  

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιροι όμβροι και καταιγίδες στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στο ΒΔ Αιγαίο και πιθανώς στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα όμβρων στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Α 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου