Ζεστούλα

Η εικόνα των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις σχετικά υψηλές πιέσεις στην κεντρική Ευρώπη και τα Β. Βαλκάνια και το θερμικό χαμηλό στην Κύπρο θα διατηρηθεί τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) όσο και το Σαββατοκύριακο (2-3/7). Έτσι, στην περιοχή μας το ρεύμα θα παραμείνει Β-ΒΔ με ένταση το πολύ 6 μποφόρ (Α-ΝΑ Αιγαίο και Καρπάθιο). Παράλληλα, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 36 και στα νησιά τους 33 βαθμούς με αποτέλεσμα η ζέστη να είναι αισθητή, αλλά όχι ανυπόφορη. Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι απογευματινοί τοπικοί όμβροι και οι μεμονωμένες καταιγίδες που θα εκδηλωθούν βασικά στη Β. Ελλάδα και την υπόλοιπη ορεινή ηπειρωτική χώρα. Όσο για τη νέα εβδομάδα, στην περιοχή μας θα επικρατήσουν μελτέμια, τα οποία στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα σημειώσει μικρή πτώση και η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά.  

Καλό μήνα, φίλοι μου  


Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου