Σχεδόν στάσιμη η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ευρώπη

Βαρομετρικά χαμηλά εξακολουθούν να δημιουργούν συνθήκες ατμοσφαιρικής αστάθειας στην κεντρική Ευρώπη με αποτέλεσμα τη συνέχιση της εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων. Στη χώρα μας οι υψηλές πιέσεις γενικά εξασφαλίζουν συνθήκες ευστάθειας, με εξαίρεση τις βορειότερες ορεινές περιοχές της, όπου το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), οι άνεμοι θα παραμείνουν ασθενείς και η ζέστη θα συνεχιστεί κυρίως στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Την Παρασκευή (3/6) αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών όμβρων και καταιγίδων στη Β-ΒΑ Ελλάδα και στα Ν-ΝΔ πελάγη οι Δ-ΒΔ άνεμοι θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σαββατοκύριακο (4-5/6) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.


Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 30 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

3 σχόλια:

  1. Χρήστος Σιμούλης1 Ιουνίου 2016 στις 8:34 μ.μ.

    Γεια σας, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι. Μ' αυτά και μ' αυτά μπήκαμε και στον μήνα, στον οποίο δεν έχει χιονίσει ποτέ στα πεδινά, ημιπεδινά και ημιορεινά της Β. Ελλάδας! Θα μου πείτε τι λέει αυτός, τρελλλλός είναι τώρα; Κι όμως, όλος ο Ιούνιος έχει δώσει χιονοπτώσεις, σπάνια βέβαια, στα ορεινά της Β. Ελλάδας και όχι μόνο στις βουνοκορφές της. Άλλη μέρα θα σας πω και για τις βουνοκορφές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα γράφεις αυτά συχνά Χρήστο μέσα στο καλοκαίρι, να μας ...δροσίζεις! Και να τρέφεις τις φαντασιώσεις μας για τον επόμενο χειμώνα, γιατί οι αναμνήσεις από τον προηγούμενο ήταν αισχρές και δε βοηθάνε καθόλου να βγάλουμε τους καύσωνες που θα έρθουν.

      Διαγραφή
  2. Στις 8 Ιουνίου το 1983,στις 10 Ιουνίου το 2010 και στις 2 Ιουνίου (σαν σήμερα)το 2013.Χιονισε σε Τζουμέρκα, Σμολικα και Τυμφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή