Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα ΒΔ Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο και τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Α. Μεσόγειο είναι ευνοϊκή για την επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Α-ΒΑ Ελλάδα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τετραήμερο Πέμπτη-Κυριακή (30/6-3/7) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Ωστόσο, σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες δεν αποκλείεται να σημειώνονται τα απογεύματα στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Α-ΝΑ Αιγαίο και Καρπάθιο). Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Εκτιμάται ότι οι μέγιστες τιμές της θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 36 και στις νησιωτικές περιοχές τους 32 βαθμούς.


Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως σε Α. Στερεά - Εύβοια. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Ας ελπίσουμε οτι έσβησε επιτέλους η φωτιά στα Δερβενοχώρια μετά τη σημερινή απογευματινή καταιγίδα. Τέσσερις μέρες, χωρίς σοβαρές εντάσεις ανέμου, με τις δορυφορικές εικόνες να δείχνουν ένα ήπιο μέτωπο χωρίς διασπορά καπνού, έκαιγε χωρίς να μπορούν να τη σβήσουν! Και με όλα τα εναέρια μέσα διαθέσιμα, αφού άλλο πύρινο μέτωπο δεν υπάρχει στη χώρα! Φαίνεται οτι ο πυροσβεστικός στόλος πνέει τα λοίσθια, όπως φάνηκε από την αναγκαστική προσγείωση του καναντέρ. Αν είχαμε και ισχυρούς ανέμους θα την κλαίγαμε την Πάρνηθα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστος Σιμούλης28 Ιουνίου 2016 στις 8:54 μ.μ.

    Αναρωτιόμαστε για το πότε θα μπούμε στην ξηρή περίοδο φέτος και πόσο θα διαρκέσει αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμως, Χρήστο, δεν έχει βρέξει παντού το ίδιο. Εδώ κάτω έχουμε πρόβλημα, και η Κρήτη έχει πρόβλημα. Ο Σταθμός του ΕΑΑ στο Γκάζι έχει γράψει 110 mm για φέτος. Στο Ηράκλειο Κρήτης μετρούν μόλις 62!
      Με την ευκαιρία, θα ήθελα την άποψή σου ως ειδικού για το παραπάνω σχόλιό μου, σχετικά με την αδυναμία κατάσβεσης της φωτιάς στα Δερβενοχώρια.

      Διαγραφή
    2. Χρήστος Σιμούλης29 Ιουνίου 2016 στις 8:50 μ.μ.

      Καλησπέρα σε όλους. Γιώργο δεν προσμένω, ούτε προσδοκώ την ξηρή περίοδο, απλά αναρωτιέμαι πότε θα έρθει στα πλαίσια της περιοδικότητάς της κάθε χρόνο γιατί μάλλον άργησε φέτος. Το χθεσινό σχόλιό μου γράφτηκε πριν διαβάσω το δικό σου γιατί αναρτήθηκαν μαζί, έτσι φαίνεται λίγο άσχετο και άκαιρο. Όσον αφορά τη φωτιά στα Δερβενοχώρια, έχω να πω ότι η θέση μου (δημόσιος δασικός υπάλληλος και δη δημόσιος κατήγορος) δεν μου επιτρέπει τα σχόλια σε ένα τόσο μεγάλο, σοβαρό και σύνθετο πρόβλημα. Άλλωστε δεν είναι κάτι που αναλύεται και επιλύεται μέσα σε 10 ή 20 γραμμές. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

      Διαγραφή