Τ’ Αϊ-Λιός γυρίζει ο καιρός αλλιώς

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων με μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), στην ανατολική Ελλάδα με τους βοριάδες, την κατά τόπους συννεφιά και ίσως κάποιες βροχές θα δροσίσει αρκετά, αλλά και στις δυτικές περιοχές της χώρας η ζέστη θα είναι υποφερτή. Την Πέμπτη (21/7) δεν προβλέπονται βροχές, οι άνεμοι θα πέσουν στα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή και το Σάββατο (22-23/7) οι βοριάδες θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (24-25/7) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ζέστη κυρίως στα ηπειρωτικά (μέγιστες θερμοκρασίες 36-37οC) και η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο που θα φθάσει τα 6 μποφόρ.  


Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016
  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ΝΔ. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι κυρίως σε Α. Θεσσαλία και Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στο ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς.

6 σχόλια:

  1. Χρήστος Σιμούλης19 Ιουλίου 2016 στις 2:23 μ.μ.

    Γυρίζει αλλιώς, αλλά με το παλιό ημερολόγιο, που σημαίνει στις 02 Αυγούστου (+ 13 ημέρες δηλαδή). Το ίδιο ισχύει και για όσους ασπάζονται τα μερομήνια, αυτά πρέπει να υπολογίζονται με το παλιό ημερολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρηστο σιμουλη ποιος εισαι εσυ που θα αμφισβητισεις τον τριςμεγιστο ζιακο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστος Σιμούλης20 Ιουλίου 2016 στις 7:25 π.μ.

      Μεγάλε, δε με πιάνεις. Αν ο κ. Ζιακόπουλος καθοδηγούνταν και όδευε βάσει παροιμιών, ζήτω που καήκαμε όλοι!

      Διαγραφή
    2. για να γραφει κατι ο ζιακο ξερει τι γραφει, τον παρακολουθω χρονια και σπανια πεφτει εξω σε αυτα που γραφει η λεει, επισης του αρεσουν αυτες οι παροιμιες με τον καιρο, αστον λοιπον να κανει το κομμματι του, το δικαιουτε εξαλλου, μην τον διορθωνεις, αυτος ειναι δασκαλος και εμεις οι μαθηταδες!!

      Διαγραφή
    3. Χρήστος Σιμούλης20 Ιουλίου 2016 στις 3:20 μ.μ.

      Ουδέν σχόλιο.

      Διαγραφή
  3. κ.Ζιακόπουλε προς βορρα ή προς νότο ειναι τα συννεφα σημερα; θα εχουμε πρωιμο ή ηπιο χειμωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή