Μικρές αλλαγές στη θερμοκρασία και την ένταση των ανέμων

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα, αλλά η απογευματινή αστάθεια, η οποία ως γνωστόν οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων, θα ενισχυθεί λίγο λόγω της μεταφοράς ψυχρότερων αερίων μαζών στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα. Η εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά την Πέμπτη (7/7), αλλά την Παρασκευή (8/7) και το Σαββατοκύριακο (9-10/7) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα σταματήσουν σχεδόν παντού και οι Β-ΒΑ άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Με αυτά τα δεδομένα, η αισθητή θερμοκρασία στις ανατολικές προσήνεμες περιοχές θα σημειώσει μικρή πτώση, αλλά στη Δυτική Ελλάδα η ζέστη θα γίνει περισσότερο αισθητή.


Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου