Με σχετική ζέστη, μέτριους Β-ΒΔ ανέμους και απογευματινές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα διατηρεί προς το παρόν το Β-ΒΔ ρεύμα στη χώρα με ένταση το πολύ 6 μποφόρ (Α-ΝΑ Αιγαίο και Καρπάθιο). Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο, η ζέστη θα είναι αισθητή κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς. Επισημαίνεται ότι τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων. Τις πρώτες 3-4 μέρες της νέας εβδομάδας, το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων (μελτεμιών) με μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο βοριά περιοχές. Η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα όμβρων ή καταιγίδων κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.


6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κ. Ζιακόπουλε, είμαι 14 χρονών, μου αρέσει πολύ ο καιρός ασχολούμαι ερασιτέχνικα,και στο μέλλον ελπίζω να είμαι και επαγγελματίας Μετεωρολόγος !:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, μικρέ μου φίλε. Οι φυσικές επιστήμες ελκύουν πολλούς νέους ανθρώπους, αλλά δεν προσφέρουν εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση. Παρόλα αυτά, όταν κάποιος "δίνεται" σ'αυτό που αγαπάει και θέλει πολύ, έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει τους στόχους του.

      Διαγραφή
    2. υπάρχουν μεταπτυχιακά απο το φυσικό που να βοηθούν κάποιον να ασχοληθεί με τη μετεωρολογία;

      Διαγραφή
  2. Χρήστος Σιμούλης3 Ιουλίου 2016 στις 7:54 μ.μ.

    Καλησπέρα σας. Πάντως, Γιώργο το μόνο παρήγορο είναι ότι η ημέρα ήδη έχασε 4 λεπτά. Άρα οδεύουμε προς τον αγαπημένο μας χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να έχουμε στη συνέχεια δροσερό καλοκαίρι, να αλλάξει η κυκλοφορία κατά το Νοέμβρη και να έχουμε και πάλι έναν μή-χειμώνα, που μόνο αγαπημένο δεν τον λες. Να δούμε τι θα μπορέσει να κάνει το Λα Νίνια που σχηματίζεται σιγά-σιγά, πόσο ισχυρό θα γίνει και πόσο θα μπορέσει να μας επηρεάσει.

      Διαγραφή