Περιορισμένη αστάθεια, μέτρια ζέστη και μελτέμια ως 6 μποφόρ

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με συνέπεια τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων κυρίως στην Α. Ελλάδα. Με αυτό το δεδομένο, στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές η αισθητή θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα η ζέστη θα είναι γενικά υποφερτή. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα βασικά στην Ήπειρο και τη Δ. Μακεδονία. Την Παρασκευή (29/7) ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά το Σαββατοκύριακο (30-31/7) οι βροχές θα σταματήσουν παντού, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και το μελτέμι στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 μποφόρ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις πρώτες 3-4 μέρες του Αυγούστου θα επικρατήσει ήπιος καύσωνας κυρίως στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα.    


Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στη δυτική και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Μικρή πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς. 
Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου