Σταδιακή υποχώρηση της ζέστης

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Αδριατική κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα και τη Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα δυτικά, και οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ (νότια πελάγη). Την Κυριακή (17/7), οι όμβροι θα περιοριστούν στα Β-ΒΔ ορεινά και η ζέστη θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα. Στα δυτικά και νότια πελάγη οι ΒΔ άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (18-19/7), γενικά, δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η ζέστη θα είναι υποφερτή σε όλες τις περιοχές. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (20-21/7), ο μαΐστρος στα δυτικά θα εξασθενήσει, αλλά στα ανατολικά θα είναι αισθητή η παρουσία του μελτεμιού με ένταση στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Τέλος, από την Παρασκευή (22/7), ένα νέο θερμό κύμα θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα, αρχής γενομένης από τη δυτική Ελλάδα. Περισσότερα για την ένταση και τη διάρκεια αυτού του θερμού κύματος στις αρχές της νέας εβδομάδας.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο,16 Ιουλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-7-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στη Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς Στη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου