Καταιγίδες - μελτέμια: σημειώστε «2»

Θερμές αέριες μάζες που μεταφέρονται από τη ΒΔ Αφρική προκαλούν συνθήκες καύσωνα στη Δ. Ευρώπη. Στην περιοχή μας ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην κεντρική και την ανατολική Μεσόγειο προκαλεί στη χώρα ΒΑ ρεύμα (μελτέμι) εντάσεως ως τα 7 μποφόρ. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) θα συμπληρώνουν οι τοπικοί όμβροι και οι καταιγίδες (Ιόνιο και ηπειρωτικά) και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Την Πέμπτη (25/4) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν βασικά στις ορεινές περιοχές, ενώ, κατά τα άλλα, ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά. Από την Παρασκευή (26/8) ως τη Δευτέρα (29/8) οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού και στη χώρα θα κυριαρχήσουν τα μελτέμια με ένταση: στο Ιόνιο 3 με 5, στα ανατολικά πελάγη 6 με 7 και στα κανάλια του Αιγαίου 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.  


Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-8-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στο ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.


3 σχόλια:

 1. Χρήστος Σιμούλης23 Αυγούστου 2016 - 7:11 μ.μ.

  Σε συνέχεια του χθεσινού σχολίου μου, να δούμε πόση βροχή θα φέρει αυτή η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής σημειώθηκαν μόνο 2 χιλιοστά χθες βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. στην κατερινη τιποτα απο βροχη μεχρι στιγμης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρήστος Σιμούλης24 Αυγούστου 2016 - 2:01 μ.μ.

  Στη Θεσσαλονίκη όχι βροχές και καταιγίδες δεν έχει, ούτε νεφώσεις δεν αναπτύσσονται. Μου φαίνεται ότι θα απομείνουμε με τα 2 χιλιοστά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή