Με καιρικά σκαμπανεβάσματα η εβδομάδα

Η διάταξη των επιφανειακών βαρομετρικών συστημάτων με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο είναι ευνοϊκή για την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) μια διαταραχή στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (10-11/8) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως την Πέμπτη. Την Παρασκευή (12/8) είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ, αρχής γενομένης από τα ΒΔ. Από τη ΒΔ Ελλάδα θα αρχίσει και η βαθμιαία υποχώρηση της ζέστης. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Σαββατοκύριακο (13-14/8) θα περάσει με ενισχυμένα μελτέμια και πολλή δροσιά.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9-8-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου