Με τοπικές καταιγίδες κάνει ποδαρικό ο Σεπτέμβριος

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), σε συνδυασμό με τη θερμική αστάθεια, θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι μόνο στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Την Παρασκευή (2/9) στην ηπειρωτική Ελλάδα, πλην Θράκης, και στο Β-ΒΔ Αιγαίο προβλέπονται τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι βόρειοι άνεμοι θα φθάσουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Το Σαββατοκύριακο (3-4/9) οι όμβροι και οι καταιγίδες θα σταματήσουν σχεδόν παντού και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι Β-ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι στα κανάλια του Αιγαίου θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής.   

Καλό μήνα, φίλοι μου


Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1-9-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ΒΔ. Άνεμοι ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου