Καιρική κινητικότητα χωρίς ακρότητες

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο διατηρεί το Β-ΒΔ ρεύμα στη χώρα μας με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο-Καρπάθιο). Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) θα συμπληρώνουν η ηλιοφάνεια και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Την Πέμπτη (1/9) ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την Ιταλία προς την περιοχή μας θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πιθανώς στο Ιόνιο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή (2/9) και το Σαββατοκύριακο (3-4/9) οι όμβροι και οι καταιγίδες σταδιακά θα σταματήσουν σχεδόν παντού και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι Β-ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι στο Αιγαίο είναι πιθανό να φθάσουν ακόμα τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.   


Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31-8-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

5 σχόλια:

 1. Καλησπέρα κ. Ζιακόπουλε ποιο μοντέλο θεωρείται εσείς καλύτερο το ECMWF ή το GFS ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος που πέρασε από την ΕΜΥ να ψηφίσει ως καλύτερο μοντέλο το GFS. Πάντως, όταν μου κάνουν αυτή την ερώτηση, είναι σαν να με ρωτούν: "Ποιο είναι καλύτερο παυσίπονο η ασπιρίνη ή το ντεπόν;"

   Διαγραφή
  2. Δεν είναι παυσίπονα, είναι ισχυρά ...διεγερτικά, της κλάσεως του βιάγκρα! Τον χειμώνα, όταν τα βλέπουμε και φαντασιωνόμαστε τα χιόνια να μας θάβουν. Αλλά δυστυχώς, τις περισσότερες φορές τα τελευταία χρόνια, μένουμε με τους ...χάρτες στο χέρι!

   Διαγραφή
  3. Ούτε παυσίπονα ούτε διεγερτικά. Αναντικατάστατα εργαλεία εκπληκτικής εμπνεύσεως, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων.

   Διαγραφή
 2. Ναι το Gfs τάζει πολλά συνέχεια, προσωπικά ούτε εμένα δεν μου αρέσει προτιμώ το Ευρωπαικό !

  ΑπάντησηΔιαγραφή