Αστάθεια και αυξημένη υγρασία

Αβαθή βαρομετρικά χαμηλά στην κεντρική Μεσόγειο και το Αιγαίο παραμένουν σχεδόν στάσιμα. Κατά τα άλλα, ψυχρές αέριες μάζες εξακολουθούν να λιμνάζουν στα ανώτερα στρώματα τη ατμόσφαιρας πάνω από την περιοχή μας. Με αυτές τις συνθήκες, ο καιρός του Σαββατοκύριακου θα είναι γενικά άστατος με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μόνο στο ΒΑ Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, το Σάββατο θα συνεχιστούν οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των Δ-ΒΔ και των Α-ΝΑ περιοχών της χώρας, αλλά την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και στα ανατολικά και νότια. Τις πρώτες 2-3 ημέρες της νέας εβδομάδας, αν και υπάρχει σαφής τάση βελτίωσης του καιρού, θα σημειωθούν και πάλι τοπικοί όμβροι και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και τη Δ. Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.    

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 





ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-9-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Όμβροι και τοπικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στο Β-ΒΔ Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 6 και στα νότια Δ-ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι - απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών όμβρων. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.



4 σχόλια:

  1. Έξι κατά σειρά ημέρες βροχής στη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά κάνουν τα αποκομμένα χαμηλά, Χρήστο μου.

      Καλό βράδυ στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

      Διαγραφή
  2. Κ. Ζιακόπουλε, τι εκτιμάτε για την Κρήτη; Με βάση τη γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία, πιστεύετε ότι θα βρέξει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα στο νησί; Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Κινδυνεύει άμεσα μεγάλο μέρος του φυτικού κεφαλαίου του νησιού. Κάποια σημεία έχουν κάτω από 100 mm υετό του τελευταίους 12 μήνες!

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το κοντινό μέλλον οι προπτικές δεν είναι καλές. Ένα χαμηλό του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτέμβρη δεν είναι εύκολο να "σκοτώσει" το αποκαλόκαιρο (γαϊδουροκαλόκαιρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή