Ζακέτες και μπουφάν…

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) η χώρα θα βρεθεί κάτω από την επίδραση του ισχυρού συνδυασμού των υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση ενισχυμένων ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα η μέρα θα είναι η πιο κρύα μέρα ως τώρα του φθινοπώρου και δεν θα λείψουν κάποιες ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη (19-20/10) λίγες βροχές αναμένονται στα δυτικά και τα βόρεια. Οι βοριάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Παρασκευή και το Σάββατο (21-22/10) θα επικρατήσουν Ν-ΝΔ άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου.          

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
  
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-10-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις Β. Σποράδες και τη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου