Στα δυτικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται Α-ΒΑ. Την ίδια πορεία θα ακολουθήσει και ένα άλλο χαμηλό που βρίσκεται στη Δ. Μεσόγειο. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα πλην Θράκης αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Δ. Ελλάδα και πιθανώς στις κεντρικές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 6 μποφόρ (Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Το Σάββατο (22/10), από πλευράς υετού δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι όμως θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια. Την Κυριακή (23/10), τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τη Δευτέρα (24/10), οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού και θα επικρατήσουν Β-ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι ως το βράδυ στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι βοριάδες και η ψύχρα στα ανατολικά θα συνεχιστούν ως τα μέσα της νέας εβδομάδας.         
  

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-10-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Πιθανότητα καταιγίδων. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Πιθανότητα καταιγίδας. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου