Προς τα κάτω τα μποφόρ και προς τα πάνω ο υδράργυρος

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) το βόρειο ρεύμα στη χώρα και κυρίως στις ανατολικές περιοχές της με μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο-Καρπάθιο). Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώσουν η ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλες τις περιοχές και η ζέστη κυρίως στα δυτικά. Την Κυριακή (9/7) υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η περαιτέρω πτώση της έντασης των βοριάδων στο Αιγαίο και η νέα μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως την Τρίτη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την Τετάρτη και την Πέμπτη (12-13/7) η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας θα ενταθεί με συνέπεια στη χώρα να επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Εκτιμάται ότι στα κεντρικά και νότια η θερμοκρασία θα φθάσει τους 42 βαθμούς.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8-7-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 37 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς. 

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με τον δάσκαλο οτι ο νέος καύσωνας θα είναι ασθενέστερος από τον προηγούμενο. Πολύ φοβάμαι όμως οτι, με δεδομένο το πεδίο των ανέμων όπως αυτό προδιαγράφεται αλλα
    και την ξήρανση της ατμόσφαιρας και του εδάφους, για τα δάση θα είναι περισσότερο επικίνδυνος από τον προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως δεν δειχνει να επικρατει λιβας(Δυτικος Νοτιοδυτικος) εκτος απο 12 και 13 του μηνα που ολα ειναι ανοιχτα. Οπως και να εχει αν μεινουμε εκει που ειμαστε το 42 ειναι η αντιπροσωπευτικη μεγιστη για ευπαθεις στη ζεστη περιοχες. Για να δουμε ποσο ''θερμοπονο'' θα δωσει αυτο το κυμα ζεστης στη Λαρισα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή