Σιγά μη φοβηθούμε αυτόν τον καύσωνα!

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των βόρειων ανέμων στα ανατολικά με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, από το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και στη χώρα θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (12-13/7) ο δεύτερος για το φετινό καλοκαίρι καύσωνας θα ενταθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι ασθενέστερος από τον προηγούμενο. Εκτιμάται ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στις κατά τεκμήριο πιο θερμές ηπειρωτικές περιοχές από 40 έως 42 βαθμούς και στις αντίστοιχες νησιωτικές περιοχές από 36 έως 38 βαθμούς. Το συγκεκριμένο διήμερο, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και τα απογεύματα είναι πιθανό να εκδηλώνονται τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της ΒΑ Ελλάδας. Την Παρασκευή (14/7) αναμένεται υποχώρηση του καύσωνα, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στα κεντρικά και τα βόρεια. 

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-7-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Α. Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 39 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 40 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 40 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Χρήστος Σιμούλης10 Ιουλίου 2017 στις 7:02 μ.μ.

    Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η προδιαγραφόμενη μεταβολή του καιρού στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια την ερχόμενη Δευτέρα. Βέβαια είναι λίγο νωρίς ακόμη, αλλά κάτι σημαντικό μπορεί να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή