Δεν θα φύγουν γρήγορα τα μελτέμια

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα είναι και πάλι ευνοϊκή για την επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμους (μελτεμιών) εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο). Με αυτό τον τύπο καιρού, οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα. Την Πέμπτη (6/7), αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια και οι βοριάδες θα συνεχιστούν περίπου με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή και το Σάββατο (7-8/7) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πελάγη 5 με 6 και την ημέρα στα κανάλια μεταξύ των νησιών του Αιγαίου 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 38 βαθμούς. Όσο για τη συνέχεια, πάμε για πάλη του μελτεμιού με τον καύσωνα με άδηλη ακόμα την έκβαση του αγώνα.

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5-7-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς. 

2 σχόλια:

  1. Παραδόξως η κατάσταση με τις πυρκαγιές φαίνεται (μη το ματιάσουμε κι όλας!) να εξελίσσεται πολύ καλύτερα απ΄οτι θα περίμενε κάποιος μετά από καύσωνα και με ενίσχυση των ανέμων. Πιστεύω οτι σ΄αυτό συνετέλεσαν αποφασιστικά οι όψιμες βροχοπτώσεις, που κάποιοι τότε αναθεμάτιζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηρθαν "επιτελους" τα μελτεμια στην Ελλαδα,βασικο στοιχειο του Ελληνικου καλοκαιριου και πολυποθυτα! Ηρθε και ο καιρος λοιπον οι καιροφιλοι να κανουν λιγο διακοπες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή