Μεταβολή, πάντως, τη λες!

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Πολωνία ως την κεντρική Μεσόγειο κινείται Α-ΒΑ. Ένα βαρομετρικό χαμηλό που αρχίζει να οργανώνεται στην περιοχή Σαρδηνίας – Κορσικής αναμένεται να κινηθεί προς την περιοχή μας την Πέμπτη. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) στη χώρα θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Φαινόμενα αστάθειας θα παρατηρηθούν κυρίως στη ΒΔ. Ελλάδα. Ο καιρός της Πέμπτης (27/7) θα είναι διαφορετικός. Πέρα από τους όμβρους και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο, θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θα πέσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Την Παρασκευή (28/7) οι βροχές βαθμιαία θα σταματήσουν και οι Β-ΒΔ άνεμοι μόνο στα νότια πελάγη θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Τέλος, το Σαββατοκύριακο (29-30/7) θα περάσει με ηλιοφάνεια και μελτέμια εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.    

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-7-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στα ΒΔ κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά Δ. Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα Ν-ΝΔ πελάγη 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου