Στη ΒΑ Ελλάδα οι πιο σημαντικές βροχές

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) ατμοσφαιρική διαταραχή, κινούμενη από τα ΝΔ προς τα ΒΑ, θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τη ΒΑ Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, αλλά δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές. Κατά τα άλλα, οι Β-ΒΔ άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία μόνο στα νότια θα φθάσει τους 27 βαθμούς. Την Τετάρτη (27/9) βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας αναμένονται στην ανατολική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πελάγη 4 με 5 και από τις απογευματινές-βραδινές ώρες κατά τόπους στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Από την Πέμπτη (28/9) ως την Κυριακή (1/10) τα βασικά στοιχεία το καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι Β-ΒΑ άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-9-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Β. Αιγαίο. Πιθανότητα τοπικών βροχών και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι - απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

12 σχόλια:

  1. Βροχές,βροχές,βροχές και τίποτα δε πέφτει..(τουλάχιστον για κεντρική Μακεδονία που μένω εγώ).Φυσικά τα γνωστά αεροπλάνα ακούγονται δεκάδες φορές πριν περάσει το κάθε σύστημα!
    Πραγματικά αυτοί οι ανομολόγητοι που πετάνε συνέχεια είναι του ΥΠΕΘΑ; και αν όχι ας μάθουμε επιτέλους κάποια στοιχεία για την ταυτότητά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αεροπλανα του Ελγα ειναι για την καταπολεμηση του χαλαζιου. Ειδικα ρανταρ ενημερωνουν για τους πυρηνες που περιεχουν χαλαζι και ψεκαζουν με ιωδιουχο αργυρο για να πεσει σαν βροχη και οχι σαν μεγαλο χαλαζι. Το ιδιο προγραμμα ισχυει και στο μεγαλυτερο μερος της Θεσσαλιας αλλα δεν εχω ακουσει λογια συνομωσιολογιας σε σχεση με πολλους φιλους της Πελλας, Ημαθιας και Θεσσαλονικης. Η περιοχη περιξ του Αξιου ειναι η πιο ξερη της απο Θηβα και βορειοτερα στη χωρα μας και μονο οι Κυκλαδες και η νοτια Αττικη εχουν μικροτερα ποσο υετου!! Αυτη ειναι η λογικη επιστημονικη εξηγηση απο εναν γεωπονο. Καθε γνωμη βεβαια σεβαστη!!

      Διαγραφή
    2. Δε διαφωνώ σε κάτι!Απλά είναι γνωστό ότι στη Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν μεγαλοεπιχειρηματίες στη γεωργία (π.χ. παραγωγή κρασιού) και ίσως εκεί η δράση τους να είναι πιο εντατική!Ακόμα και στα δυτικότερα τμήματα των νομών Πέλλας και Ημαθίας δε πέφτει επίσης τίποτα και είναι σε απόσταση πάνω από 80χλμ από τον Αξιό.Δε δικαιολογείται.Στο κάτω κάτω όποιος μένει στη περιοχή βλέπει τι γίνεται ή μάλλον ακούει συνέχεια τα αεροπλάνα σε χαμηλό ύψος.Δε τίθεται θέμα συνωμοσίας αλλά αγανάκτησης όταν βρέχει παντού εκτός από τις δικές μας περιοχές.
      Επίσης με τόση τεχνογνωσία σήμερα στο χώρο της αγροτικής παραγωγής και τόσους τρόπους προστασίας από το χαλάζι δε μπορώ να καταλάβω τη τόσο μεγάλη ανάγκη να παρεμβαίνουν κάποιοι με φασιστικό τρόπο στο καιρό μιας περιοχής.Δεν έχουμε όλοι κεράσια και ροδάκινα για να φοβομαστε το χαλάζι!

      Διαγραφή
    3. Βασίλη, είμαστε συνάδελφοι αλλα μέχρι τωρα δεν ειχα αναφέρει κάτι για το αντικείμενο σπουδών μου παρα μόνο για τον καιρό.

      Διαγραφή
  2. 237,4 mm στη Σαμοθράκη σήμερα, είναι αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά στις περισσότερες περιοχές δεν έπεσε σταγόνα.Το ότι έκανε μια ισχυρή καταιγίδα σε κάποιο μέρος του χάρτη δεν σημαίνει και πολλά!

      Διαγραφή
    2. Χρηστο στα 310μμ εχει σταματησει γιατι ειναι off ο σταθμος. Πιθανο να δουμε και πανω απο 400μμ μολις ξανα ειναι on-line. Η εικονα με τις ηλεκτρικες εκκενωσεις ηταν τρομακτικη με ενα συννεφο να εχει κολλησει πανω στο νησι επι ωρες και να ριχνει νερο με το τουλουμι.

      Διαγραφή
    3. Πώς δε σημαίνει και πολλά κ. Ανώνυμε; Αν σου τύχει κανένα τέτοιο, θα δεις τι σημαίνει! Ξέρω, εσύ το βλέπεις περί κλιματικής αλλαγής και περί ανισοκατανομής του νερού. Εγώ βλέπω το δυσμενές αποτέλεσμα του φαινομένου.

      Διαγραφή
  3. Κεντρική Μακεδονία λένε βροχές και δεν πέφτει σταγόνα ποτε.. άρα τα αεροπλάνα κάνουν την εμφάνιση τους και πάλι ..ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντας ειδήσεις σήμερα κ κρίνοντας από τις καταστροφές, μάλλον ναι... Παρεμπιπτόντως, εξαιρετική η χθεσινή βροχή ή και καταιγίδα σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Ήταν εκτός προγράμματος αυτό το πρωτοβρόχι και μου άρεσε πολύ. Τέλος, σε ό,τι αφορά το σχόλιο του ανώνυμου φίλου θα του πρότεινα να ψαχθεί σε άλλα forum μιας και το παρόν blog θα έλεγα ότι είναι αμιγώς καιρικό και ουδόλως συνομωσιολογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Βαγγέλη όταν δε βλέπεις τι γίνεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή μην είσαι τόσο αλαζονικός.Δε κοιτάμε τι γίνεται μόνο έξω από τη πόρτα μας.Όταν έχεις όλα τα μοντέλα να δίνουν βροχοπτώσεις και δεν πέφτει σταγόνα είναι κάτι παραπάνω από απελπιστικό και εκνευριστικό!Και δε μίλησε κανείς για θεωρίας συνωμοσίας και ιλουμινάτι αλλά για την υπερβολή με την οποία χειρίζονται το θέμα οι αρμόδιοι μόνο και μόνο επειδή μια περιοχή έχει τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Σταύρο, φυσικά και δεν υπάρχει ίχνος αλαζονείας στο μήνυμά μου. Ξεκάθαρα λέω ότι όλα τα παραπάνω τα θεωρώ συνομωσιολογικά. Σέβομαι απόλυτα την άποψη του φίλου βεβαίως, αλλά διατηρώ το δικαίωμα να την αμφισβητώ και να εκφράζω τη διαφωνία μου. Άλλωστε, νομίζω ότι υπάρχει και η επιστημονική απάντηση του Βασίλη που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Θα πρόσθετα επίσης, ότι μάλλον ο φίλος που έγραψε το μήνυμα διακατέχεται από αλαζονεία αν κρίνω από τη σιγουριά με την οποία συνδέει τις πτήσεις με το γεγονός ότι δεν έβρεξε, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια συζήτησης. Τέλος, θα έλεγα ότι αυτό το blog διέπεται από σοβαρότητα εν αντιθέσει με πολλή σαβούρα πάνω στον καιρό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και γι αυτό αυξάνει τη δημοτικότητα του μέρα με τη μέρα. Ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια λοιπόν να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή