Μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα ευνοεί την επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στις δυτικές και νότιες περιοχές της. Κατά τα λοιπά, σχεδόν παντού θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Την Πέμπτη (7/9) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή (8/9) στη Δ-ΒΔ Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός με αραιές νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Το Σάββατο (9/9) τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Την Κυριακή (10/9) οι βροχές θα σταματήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-9-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

8 σχόλια:

  1. "Σπέσιαλ" μπουρίνι αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, τεράστια και μόνιμη η πτώση της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ! Βλέπω πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα καιρικά και ...είπα να πω τον πόνο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και καιρικό το σάιτ σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το πρόβλημα είναι ότι το μπάσκετ εξελίχθηκε κι εμείς μείναμε στάσιμοι (πλέον μιλάμε για σοφιστικέ streetball που θέλει αθλητές πάνω από όλα), η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας (π.χ. δεν έχουμε σουτερ κ ταχύτητα αλλά έχουμε υψηλά συμβόλαια λες κι αυτά παίζουν μπάσκετ) και ο όλη οργάνωση (κοινώς το μπάχαλο δεν είναι τυχαίο).

      Στα του καιρού, έτρεξε συμπαθητικά χθες τη νύχτα μάλλον απρόσμενα στην Κηφισιά τουλάχιστον... στους 16 βαθμούς στις 7 το πρωί η θερμοκρασία. Ένα όνειρο ήταν...

      Διαγραφή
    2. Σήμερα έκαναν το καθήκον τους τα παιδιά. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Με τη Λιθουανία το Σάββατο πάμε σαν αουτσάιντερ και βλέπουμε.

      Στα καιρικά τώρα, έχω την αίσθηση οτι ο Σεπτέμβριος θα κλείσει και αυτός πάνω από το μέσο όρο θερμοκρασιακά. Αυτό δείχνουν προς το παρόν και τα τρεξίματα των μοντέλων. Υπόψιν οτι μετά το τέλος του Σεπτέμβρη η παλιά σελίδα old.wetterzentrale.de/ καταργείται. Τα διαγράμματα και τους χάρτες θα τους βλέπουμε πλέον αποκλειστικά στη νέα σελίδα:
      Για παράδειγμα: http://www.wetterzentrale.de/en/show_diagrams.php?geoid=5588&model=gfs&var=205&run=12&lid=ENS&bw=

      Διαγραφή
  3. Σε αντιστοιχη διαταξη στις 29/9/2010 το ηρακλειο κρητης επιασε την απολυτως μεγιστη θερμοκρασιας εκεινης της χρονιας 37 βαθμους κελσιου. Τωρα αν ερθει το 25 στα
    850hpascal το σαββατοκυριακο ισως εχουμε το πρωτο 40αρι για φετος κατι που η πολη του ηρακλειου απεφυγε και στον καυσωνα του μαιου και του ιουνιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΑ 40 ΑΡΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ
    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 20.ΑΣΕ Π ΕΦΑΓΑ Κ ΔΥΝΑΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ Π ΕΡΙΧΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ 20ΛΕΠΤΟ.ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλον Θεό (κλίμα) έχει η Κρήτη.

      Διαγραφή
    2. Απο Λαμια και κατω ακομα καλοκαιρι ειναι...

      Διαγραφή